CHP'den sürpriz istifa!

CHP'den sürpriz istifa!

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Gündemdışı söz alan alan CHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, son yıllarda uyuşturucu kullanımının arttığına dikkati çekti.

Özensoy, bonzaiye Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde kolayca ulaşılabildiğini ve 5 lira gibi ucuz bir fiyatla satıldığını vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın, uyuşturucu kullanma yaşının çok düştüğünü ve alilerin dikkat etmesi gerektiğini söylediğini anımsatarak, "Bakan bu açıklamasında uyuşturucu yaşının 9'lara kadar düştüğünü ifade ediyor. Uyuşturucu kullanımıyla ilgili ailelerin dikkatini çekmek gerekir ama sadece alelade sıradan bir basın toplantısında 'aileler dikkat etsin' demekle iktidar sorumluluğunuzu nasıl üzerinizden atacaksınız merak ediyorum" dedi.

Bu arada, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, AB eski Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun başkanlık divanına ilişkin yazısı okundu. Yazıda, komisyonun geçici Başkanı Rıza Türmen'in başkanlığında toplandı belirtildi.

Toplantıda komisyon başkanlığına AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un başkanvekilliğine, AKP Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu sözcülüğe, AKP Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz'ün de katip üyeliğe seçildiği kaydedildi.

Genel Kurul'da ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan'ın komisyon üyeliğinden istifa ettiği duyuruldu.

Eyidoğan'ın yerine bugün Genel Kurul'da, CHP'nin bildirdiği adaylar arasından bir isim daha belirlenecek.