Chp’li Atıcı, Yangında Ölen Çocuklarin Dramını Meclis’e Taşıdı

Chp’li Atıcı, Yangında Ölen Çocuklarin Dramını Meclis’e Taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Adana’da misafir olarak gittikleri evde, anneleri Yasemin Kahriman uyurken çıkan yangında hayatını kaybeden iki küçük kız kardeşin dramını Meclis’e taşıdı.
Mersin Kadın Sığınma Evi’nde kalan Yasemin Kahriman (31), kızları 4 yaşındaki Selvi ve 2 yaşındaki Fatma Nur’u da alarak, Adana’daki arkadaşının evine misafir olarak gitmiş, önceki gece uyudukları sırada çıkan yangında, küçük kızlar hayatlarını kaybetmişti. CHP’li Atıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Yasemin Kahriman ve dün Mersin’de toprağa verilen çocukları Selvi ile Fatma Nur’un yaşadıklarını örnek göstererek, kadın sığınma evlerinin durumunu sordu.
Önergesinde, eşi hapiste olduğu için ev kirasını ödeyemeyen ve iki çocuğuyla sokağa atılan Yasemin Kahriman’ın, dramı ancak basına yansıdıktan sonra Mersin Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildiğini belirten Atıcı, “Ancak, kanser olan ve kadın sığınma evinin yaşam şartlarında zorlanan Kahriman ve çocukları buradan ayrılmak zorunda kalmışlardır. Sokaklardaki dramlarının ikinci perdesi yine basına yansımış ve aile tekrar kadın sığınma evine yerleşmek zorunda kalmıştır. Kadın sığınma evinde geceleri acıkan çocuklarına yiyecek bulamayan çaresiz kadın, çözümü Adana’daki arkadaşının evine gitmekte bulmuştur. Kadın sığınma evleri mağdur kadınları gereği gibi sığındıramadığı için oradan oraya sürüklenen Yasemin Kahriman’ın iki çocuğu, son gittiği evde çıkan yangında acı bir şekilde can vermiş ve tüm Türkiye’yi yasa boğmuştur” dedi.
Anne ve çocuklarının yaşadıkları dram üzerinden kadın sığınma evlerini gündeme getiren Atıcı, Bakan İslam’a, son 3 yılda kadın sığınma evlerinin yaşam koşullarının zorluğu nedeniyle bu evlerden kaç kadının ayrıldığını sordu. Kanser olduğunu söyleyen Yasemin Kahriman’in, sığınma evinde kaldığı sürece tedavisine yönelik ne tür bir girişimde bulunulduğunu da öğrenmek isteyen Atıcı, Bakan İslam’dan şu sorulara da yanıt vermesini istedi: “Kadın sığınma evinde kalan kadınların gece acıkan çocuklarına yiyecek bulamaması iddiaları doğru mudur? Bu konuda bir soruşturma başlatılmış mıdır? Kadın sığınma evlerinin yatış-kalkış saatleri, çalışma programı gibi uyulması gereken kurallarına kanser olan bir kadını ve çocukları dahil etmek insan haklarıyla, sosyal devlet anlayışla bağdaşıyor mu? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, sığınma evlerinde sığındıramadığı Yasemin Kahriman’ın iki çocuğunun ölümünde sorumluluğu olduğunu düşünüyor musunuz? Kadın sığınma evlerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için planlanan/yürütülen bir çalışma var mıdır?”