Chp’li Ediboğlu İkinci Kitabını Tanıttı

Chp’li Ediboğlu İkinci Kitabını Tanıttı

CHP Hatay Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Ediboğlu, “Ortadoğu Halklarının Vaveylasını Arap Baharı Değişimleri Susturur mu?” adlı kitabının ardından çıkardığı, “Ortadoğu’da Küresel Paylaşım Savaşları ve Hedef Türkiye” isimli 2. kitabının tanıtımı için imza ve tanıtım etkinliği düzenledi.
Antakya Saklı Ev’de düzenlenen imza ve tanıtım gününe Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HGC Başkanı Ahmet Yetişen, CHP il ve ilçe yöneticileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Tanıtım etkinliğinde yazdığı kitapların serüvenlerini anlatan CHP Hatay milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, tıp doktoru olmasına rağmen Dışişleri Komisyonunda görevlendirildiğini, çok bilmediği dış politika konunda 6 aylık bir öğrencilik dönemi geçirdiğini söyledi.
Uluslararası ilişkiler bölümünde öğrenim gören öğrencilerden kitaplar aldığını, hocalarla tanıştığını belirten Ediboğlu, “Bir öğrenci gibi öğrencilerin 4 senede okudukları kitapları ben 6 içerisinde okumaya çalıştım” dedi.
Bu süre içerisinde uluslararası ilişkilerin neler hedeflediğini öğrenmeye çalıştığının altını çizen Ediboğlu, şöyle devam etti:
“Benden beklenenin de Ortadoğu’yu izlemek olduğu içinde Ortadoğu da ki 24 ülkenin coğrafyasını, tarihini, siyasi tarihini okudum öğrendim ve bölgedeki olayları analiz etmeye çalıştım. Bu süre içerisinde gazeteci yazarlarla ve akademisyenlerle tanıştım. Türkiye’de ve yurt dışında Ortadoğu’yu izleyen çok ciddi bir bilgi kaynağı edindim.”
Yola çıkarken bir farklılık, bir farkındalık oluşturmak istediğini vurgulayan Ediboğlu, “Siyasetçi sadece el sıkan, köy gezen, sadece parti içerisindeki tartışmalarda taraf olan, yara parti içi mücadelede güç kazanmaya çalışan biri olmamalı. Onun dışında yetenekleri çerçevesinde hem iline, hem ülkesine, hemde partisine katkı sağlayan biri olmalı diye düşündüm. Dolayısı ile zamanımın büyük bir kısmını bana verilen görev olan dış politika konusuna ayırmaya çalıştım. Tarihe not düşmek adına 2.5 yılda 2 kitapla sonuçlandırdım. 3. kitabımı da yazmaya başladım” dedi.
Yeni kitabının içeriği ile ilgili bilgi de veren CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, 2. kitabının 1. kitabının devamı olduğunu belirterek, “Kitabımda tamamen olayların akışı ile birlikte olayların cereyan edişinin perde arkasını anlatmaya çalıştım. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye’de Ortadoğu ile ilgili verilen haberlerin yüzde 80’inin gerçekle uzaktan yakından ilgisinin olmadığını bu kitapları okuduğunuz zaman göreceksiniz. Yazdığımız bilgilerin tamamı belgelere dayalı, o belgelerde kitapta var” diye konuştu.