Chp’li Milletvekili Aksünger: “türkiye Soru İşaretleri Konulan Bir Ülke Haline Döndü"

Chp’li Milletvekili Aksünger: “türkiye Soru İşaretleri Konulan Bir Ülke Haline Döndü"

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Türkiye soru işaretleri konulan bir ülke haline döndü” dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir Milletvekili Aksünger, bugün kanunlaşan torba yasayı eleştirdi. İstanbul Ataşehir’in bir mahallesinin Ümraniye’ye bağlanmasında oluştuğu iddia edilen ranttan bin kat daha fazlasının İzmir Gaziemir Sarnıç’ta meydana geldiğini iddia eden Aksünger, "Sarnıç dediğimiz bölgede o sorunu yaşayan 30 binin üzerinde insan var. Bazı yerlerde yerleşim olmadığı için, devletin malını deniz olarak peşkeş çekiyorlar. Bu arazi, 280 bin dönüm ve üzerinde binlerce insan yaşıyor. Üst mahkemeler tarafından iptal edilmiş bu zabıt kayıtlarının bir daha mahkemeler tarafından görüşülmesi bağlanmak isteniyor. Bunun altyapı çalışması da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yapılmış. Bu düzenleme yapılmadan 20 gün önce burayı almak isteyen şahısların otelinde tapu müdürleri kamp yapıyor” diye konuştu.
Aksünger, dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonunun çalışmalarının sorulması üzerine gelen fezlekeleri inceleyeceklerini ve ona göre bir yol haritası çıkaracaklarını söyledi. Fezlekeleri komisyonda incelemelerinin istendiğini, fotoğraf çekmelerinin yasak olduğunu kaydeden Aksünger, "Notlar alacağım. Dosyaları inceleme konusunda milletvekili arkadaşlarla görev paylaşımı yapacağız. Geçmiş dosyalarla bugünkü dosyaların karşılaştırmasını yapacağız. Geceleri de devam etmek gerekir" diye konuştu.
"SINIRLAR KEVGİRE DÖNDÜ"
Başka bir soru üzerine Aksünger, 25 Aralık’la ilgili takipsizlik kararının yok hükmünde olduğunu söyledi. Türkiye’nin bugün geldiği konum itibariyle Avrupa ve gelişmiş ülkelerin istihbarat örgütlerinin Türkiye ile ilişkilerini en alt düzeye indirdiğini ileri süren Aksünger, "Türkiye soru işaretleri konulan bir ülke haline döndü. Korkarım Türkiye’nin, terörü destekleyen ülkeler sıralamasına girmesi tehlikesi var. Sınırlar kevgire döndü. Korkarım ileride, ekonomik ve sosyal hayatı etkileyecek gelişmeler yaşanabilir" ifadelerini kullandı.
"Hükümet ’fuatavninin’ kim olduğunu biliyor mu acaba?" sorusu üzerine Aksünger, bu tür hesapların birçoğunun yurtdışı bağlantısı olduğunu düşündüğünü belirterek, "Türkiye’yi yerinden oynatacak hikayelerde gizli örgütlerin işi var. MİT, bu güvenlik zafiyetlerinin oluşmasının en büyük sebebidir. ABD ötesi içeride uzantılar gibi öyle gruplara takılmışlar ki burnunun ucundaki hikayeleri görmüyorlar. Fuatavni burnunun dibindeki iş ama yanında dolaşan adam değil" şeklinde konuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın HSYK seçimleri öncesi hakim ve savcılara zam yapacağı açıklamasının sorulması üzerine Aksünger, hakim ve savcıların bunu hak ettiklerini ancak manidar olanın ise seçim öncesi yapılması olduğuna dikkati çekerek, "Tarih çok manidar, büyük ihtimalle HSYK seçimlerine yönelik bir operasyon. Bunlar çok tehlikeli işler bir tarafından. Sicil affı tamam da bu sicil affını neye göre yaptığın tamam değil. Problem burada yatıyor zaten" diye konuştu.