CHP'li Tayan güvenlik zaafiyetine dikkat çekti!

CHP'li Tayan güvenlik zaafiyetine dikkat çekti!

Kobani olaylarının Bursa ilinin güvenlik zafiyetini çok açık bir şekilde ortaya çıkardığını öne sürdü. Tayan, "En ufak bir olayda Bursa’nın belli girişlerinde, belli mahallelerinde ortaya çıkan şiddet yanlısı gruplar, Bursa’da can ve mal güvenliğini, huzuru tehdit ediyor" dedi.

Yazılı açıklama yapan Tayan, gençlerin ve çocukların kontrolsüz bir şekilde sergiledikleri taşlı, sopalı, molotof kokteylli şiddet eylemlerinin, terör gruplarının planlı, programlı ve hazırlıklı olarak hassas bölgelerde ortaya çıktığını savundu. Tayan şunları kaydetti:

"Belli yerlere içlerinde suç unsuru alet bulunan taşıtlarla gelmekte ve vandal gruplara dağıtılarak etraf ateşe verilmektedir. Bursa, riskli illerden biri haline gelmiştir. Vatandaş ne zaman yollarının kesileceğini, taşıtlarının taşlanacağını, iş yerlerinin talan edileceğini veya ateşe verileceğini bilememektedir. Özellikle bölücü ve dinci terör örgütlerinin güneydoğuda başlattıkları terör hareketleri kısa zamanda Bursa’ya yansımaktadır. Son olaylarda bazı polis karakolları bile saldırıya uğramıştır. Olaylar, Bursa’da çok ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu göstermektedir."