CHP’Lİ TECZAN, AYDIN’DAKİ MAL PAYLAŞIMINI MECLİS’E TAŞIDI

CHP’Lİ TECZAN, AYDIN’DAKİ MAL PAYLAŞIMINI MECLİS’E TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediyesine devredilmeyen malları Meclis gündemine taşıdı.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tezcan, valiliğe bağlı Devir , Tasfiye komisyonun Aydın Büyükşehir Belediyesine malları devretmemesine dikkat çekti. Tezcan’ın önergesi şu şekilde: “6360 Sayılı yasa çerçevesinde kurulan Aydın Büyükşehir Belediyesine devredilmesi gereken malların devir, tasfiye komisyonunca Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yerine merkezi yönetime bağlı birimlere devredildiği görülmektedir. Gerek Aydın Büyükşehir Belediyesinin gerekse Aydın kamuoyunun büyükşehre hizmet verilebilmesi için gerekli olan bu taşınır ve taşınmaz malların büyükşehre devri konusunda uzun zamandan bu yana yoğun çaba harcamasına karşın valiliğe bağlı Devir, Tasfiye komisyonu ısrarla bu malları vermeme konusunda direnmektedir. En son Aydın İdari Mahkemesi komisyon kararını iptal etmiş, iki taşıtın Aydın Büyükşehir Belediyesine devredilmesi gerektiğini karara bağlamıştır. Mahkeme kararına rağmen bu taşıtları büyükşehre devretmesi gereken komisyon bu kez de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına devretmiştir”
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de devletin kurumu olduğuna işaret eden Tezcan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya şu soruları yönetti: “Mahkeme kararında taşıtların Aydın Büyükşehir Belediyesine ait olması gerektiği vurgulandığı halde ısrarla devredilmeme sebebi nedir? Bu malların devredilmesi için belediyelerin iktidar partisine mi mensup olması gerekir? Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun ‘Nepotizme kesinlikle izin vermeyeceğiz’ sözü karşısında bu uygulama nereye oturmaktadır? "Sayın Vali devletin valisi midir, AK Parti’nin valisi midir? Mezun oldukları okullarda verilen hukuk derslerinde aldıkları asgari hukuk bilgisi dahi bu mahkeme kararının ne dediğini anlamaya yeter. Buna rağmen Aydın Büyükşehir Belediyesine yönelik husumet içeren bu tutumu anlayamıyoruz.
Valiliğin, Aydın Büyükşehir Belediyesine yardımcı olmak yerine sistematik engelleme faaliyeti içerisinde olduğunu ne yazık ki bir kere daha gördük”