CHPli vekilden çok tartışılacak açıklama!

CHPli vekilden çok tartışılacak açıklama!
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olan CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci'yle, Bursa'nın imarını ve yapılaşmasını konuştuk. HaberinAdresi.com'a iddalı açıklamalar yapan Ekinci'nin sözleri yerel iktidarı kızdıracak gibi görünüyor.



“BURSA YEŞİLLİĞİNİ TERK ETTİ!”

Yeşili ve tarihi dokusuyla tanınan Bursa'nın, artık yeşilliğini terk ettiğini belirten CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, bunun nedeninin plansız büyüme ve rant anlayışı olduğunu vurguladı. Plan yapılmış olsaydı, planlı Bursa olsaydı “Yeşil Bursa” anlayışı ortadan kalkmazdı, ifadelerini kullanan Ekinci, 1976'dan sonra gecekonduların arttığını, Bursa Ova'sının yok olduğunu belirtti. Ekinci, AK Parti döneminde de ranta yönelik çalışmaşların yapıldığını kaydederek, bu çalışmalar nedeniyle “Bursa ucube bir kent haline geldi” dedi. Ekinci, söylediklerine ispat olarak da Doğanbey Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarını işaret etti.




“KENTSEL DÖNÜŞÜM MUTLAKA OLMALI”

Kentsel dönüşümün mutlaka yapılması gerektiğini savunan Ekinci, bu dönüşümün doğru ve yararlı politikalarla yapılması gerektiğinin altını çizdi. “Tutarlı bir belediye başkanının, şehrin göbeğinden çıban çıkmış gibi bir yapılaşmayı tasvip etmem, onaylamam” demesi gerektiğini belirten Ekinci, yerel yönetimin TOKİ konutlarının yapılmasında inisiyatif kullanmadığını vurguladı.

“DOSAB TERMİK SANTRALİ'NE KARŞIYIZ”

Bursa'nın en önemli gündem maddelerinden birisi de Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulması planlanan termik santral... Ekinci, termik santralle ilgili görüşlerini de açık yüreklikle dile getirdi. Termik santralin kurulmasına CHP olarak onay vermediklerini belirten Ekinci, santralin, çevre kirliliği, doğal yapının bozulması ve ekolojik dengenin bozulması gibi sorunlara yol açacağını kaydetti. Uygulamasını görmeden insanların ikna edilmesinin zor olduğunu kaydeden Bursa Milletvekili Ekinci, “uygulanmaya başlandığında da iş işten geçmiş olacak.” dedi.



“YERİMİ GENÇLERE BIRAKIYORUM”

2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağını ilk kez HaberinAdresi.com'dan açıklayan Ekinci, “68 yaşınadayım, yerimi gençlere bırakıyorum, ben üstüme düşeni yaptım” ifadelerini kullandı. Milletvekilliğinin bir unvan olmadığını belirten Ekinci,mecliste konu mankeni gibi durmayı içine sindiremediğini ve böyle bir rolüde üstlenemediğini açıkça dile getirdi. Herkesin kendisi için siyaset yaptığı bir yapının doğru olmadığına inandığını söyleyen Ekinci, “bunu çok açık seçik bir şekilde gördüm.” dedi.

CHP'DEKİ İSTİFALAR NEDEN ÇOĞALDI?

CHP'ye toplumda popüler olan bazı insanların dışarıdan getirildiğini kaydeden Ekinci, “bu insanlar CHP'ye gelirken ne getirdi bilmiyorum ama giderken birçok şey götürdüler”dedi. CHP'de kavram karmaşasının olmadığının altını çizen Ekinci, “ulusalcılıkla YENİCHP'cilik tartışılıyor, bir CHPli ben ulusalcı değilim, devrimci değilim diyemez” ifadelerini kullandı.

PARALELLE MÜCADELE


“Doğru yönetilmeyen bir ülkede yönetim erki kendine bir canvar yaratır, o canavarı önce karşıtlarının üstüne salar, sonra o canavar büyüyüp kendini yemeye başladığında yönetim onunla mücadeleye etmeye kalkar” ifadelerini kullanan Ekinci, tüm olup bitenlerin ithal bir projeden kaynaklandığını söyledi.  

Özge COMBA ALKIŞ