Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Pazartesi

15°/

Salı

16°/

Çarşamba

10°/

Perşembe

10°/

Cuma

/

Cumartesi

10°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Malatya

Chp’liler Aşure Programında Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Kadın Kolları, aşure ikramında bulundu.Muharrem Ayı nedeniyle Vilayet Parkı’nda düzenlenen aşure ikramı programında duayı, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan...

Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Kadın Kolları, aşure ikramında bulundu.
Muharrem Ayı nedeniyle Vilayet Parkı’nda düzenlenen aşure ikramı programında duayı, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan yaptı.
Aşure ikramıyla ilgili açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz,”Birlik ve beraberliğin ve sembolü olan aşure tadında hayatımızın geçmesini diliyorum. Birlik ve beraberlik konusunda hepimize büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Birbirimizi benimsemek tahammül etmek durumundayız. Ülkemiz ve Malatya’mızda farklı renkler var. Farklı renklerden güzel tadın ortaya çıkmasını ve Muharrem ayının da buna vesile olmasını diliyorum” diyerek, genel merkezlerinin Alevilerle ilgili sunduğu 12 maddenin kabul edilmesini beklediklerini bildirdi.
CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer ise,”Aşure Programı’nın 4’ncüsünü gerçekleştiriyoruz. Hz.Hüseyin ve 72 canın Yezid’in orduları tarafından şehit edilmeleri dolayısıyla Kerbela olayı yaşanmıştır. Onların anısına yapılan etkinliğin bereket getirmesini diliyoruz. Yakın komşularımızda yaşanan Kerbela olaylarının da sona ermesini diliyoruz” dedi.
Yaklaşık bin kişiye aşure ikramında bulunulduğu kaydedildi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler