Chp’nin 91. Kuruluş Yıldönümü Muratlı’da Kutlandı

Chp’nin 91. Kuruluş Yıldönümü Muratlı’da Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 91. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde gerçekleştirilen kutlama programına ilçe teşkilatı tam kadro takıldı. Hürriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstüne çelenk sunan CHP’liler, günün önemine dair konuşma yaptılar.
1. Dünya Savaşı sonrası Anadolu’nun işgal edilmesi, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesinin 9 Eylül 1922’de düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle zafere ulaştığını anlatan CHP Muratlı İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, “Dünyanın ilk antiemperyalist savaşının zafere ulaşmasıyla, bu savaşın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları düşmanın denize döküldüğü tarihten tam 1 yıl sonra 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurdular. Cumhuriyet Halk Partisi o günden bugüne 91 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu, çağdaş bir devlet olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için çalışıyor ve çalışacaktır” dedi.
CHP’nin zor günlerin partisi olduğunu ifade eden Gençtürk, “Bugünümüzü ve özgürlüğümüzü bize armağan eden, bu mücadelelerin anlamını yitirmemesi için hepimize büyük görevler düşmektedir. Eğitimden ekonomiye, anayasal düzenlemelerden sosyal politikalara kadar yapılacak her türlü çalışmada öncelik uğruna yüz binlerce şehit verdiğimiz Cumhuriyet rejiminin korunması olmalıdır. Ordumuz güçlenmeli, bilim ve teknolojiye önem verilmelidir. Bu yolda kimse kendi menfaat ve çıkarlarını, yandaşlarını veya dış güçlerin dayatmasını düşünerek hareket etmemelidir” açıklamasını yaptı.
Törenin ardından çay bahçesinde bir araya gelen topluluk, sohbet etti.