Cibik Belgeseli Altın Koza’dan Ödülle Döndü

Cibik Belgeseli Altın Koza’dan Ödülle Döndü

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 21’inci Altın Koza Film Festivali, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışmasında ‘Cibik’ adlı belgesel film, en iyi film ödülüne layık görüldü.
Cibik filmi, 21’inci Altın Koza Film Festivali’nde belgesel dalında finale kalmayı başaran Türkiye, Fransa ve İspanya’dan toplam yedi filmin yer aldığı belgesel kategorisinde yarıştı. Her dalda tek ödülün verildiği yarışmada ‘En İyi Belgesel Film Ödülü’ Sivaslı gençlerin, yönetmen Turgay Kural ve senarist Melek Karadeniz’in ‘Cibik’adlı belgeseline layık görüldü. Küçük bütçesiyle dikkat çeken Cibik, büyük bütçeli Avrupa yapımlarını geride bırakarak, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda ödül alan tek Türk yapımı film oldu.
Yönetmen Turgay Kural, filmi Kayseri’nin Develi ilçesinde çektiklerini belirterek, “Cibik filmi için gölün donması beklenildi. Doğa ve insan mücadelesinin daha iyi yansıtılması için kışın zorlu şartlara ulaşması beklenildi. Çekimler 34 gün sürdü. 15 gün görüntü seçildi. Ekip 34 gün işçilerle aynı çadırda kaldı ve aynı yemekleri paylaştı. Zor koşullar altında ekip arkadaşlarımla çektiğim filmle uluslararası alanda Türkiye’ye ödül kazandırmaktan onur ve gurur duyuyorum. Avrupaların desteklediği büyük bütçeli çalışmalar arasından mütevazı bir filmle sıyrılmak beni çok mutlu ediyor. Yaşanan tüm zorluklara rağmen bunun karşılığını almak çok güzel ve onur verici. Farklı çalışmalarla Türkiye’yi temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.