Çiftçi Büyükşehir ile dünya pazarlarına açılacak

Çiftçi Büyükşehir ile dünya pazarlarına açılacak

Kırsal kalkınmanın sağlanması hedefiyle bugüne kadar ağırlıklı olarak fide fidan, arı kovanı, buzağı kulübesi, sera naylonu, yem ve yem bitkisi tohumu, salça ve malç serme makinesi gibi desteklerle çiftçinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da üretilen marka ürünlerin dünya pazarlarında daha geniş yer bulması için de çalışmalara hız verdi. Dünya pazarlarının aradığı kalitede üretim, ambalajlama ve pazarlama konusunda da Tarım A.Ş aracılığıyla önemli yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, Gürsu’daki sebze halinin bulunduğu alanı da tarımsal ihracat merkezi haline getiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Tarım A.Ş Genel Müdürü Ali Gülbay ile birlikte dünyanın alanında en önemli fuarlarından olan Berlin Tarım Fuarı’nı gezerek, Gürsu’daki ürün ihracat merkezine kurulacak son teknoloji tarım makinelerini yerinde inceledi. Ürün ayıklamadan ambalajlamaya kadar alandaki makinelerin çalışma sistemi hakkında üretici firmalardan bilgiler alan Başkan Altepe, çok yakında bu son teknoloji makinelerin Bursa’da olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, raylı sistem araçları ve uçak üretimi gibi ileri teknoloji sanayinin desteklenmesinin yanında tarımsal kalkınmanın sağlanması için de önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Bursa’da üretilen ürünlerin en güzel şekilde değerlendirilmesi ve dünya pazarlarında daha geniş yer bulmasını amaçladıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Berlin Fuarı bu alanda dünyanın en önemli fuarlarından biri. Biz de hem sektörde kullanılan teknolojik makineleri görmek hem de sektör temsilcileriyle tanışmak için fuarı gezdik. Alacağımız bu makinelerle ürünü daha alırken belli özelliklere göre ayırmış olacağız. Gürsu’ya kuracağımız son sistemlerle de ürünlerimiz Büyükşehir Belediyesi güvencisi ve Tarım A.Ş markasıyla dünya pazarlarında yer bulacak” dedi.

Yaptıkların yatırımlarda Büyükşehir Belediyesi’nin değil tüm Bursa çiftçisinin kazancı olacağını belirten Başkan Altepe, “Bizim tek hedefimiz var. O da çiftçimiz daha kaliteli üretim yapıp, daha çok kazanması. Bursa olarak zaten şeftali, armut, siyah incir, zeytin gibi marka tarım ürünlerimiz var. Biz daha kaliteli üretim ve ambalajlama ile bu ürünlere yeni pazarlar bulmayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım gücü ve Tarım A.Ş’nin marka güvencesiyle malımızı daha iyi değerlendirip, çiftçimizin refah seviyesini yükseltmek tek amacımız” diye konuştu.

Fuarın ardından Berlin Sebze Meyve Hali’ni de gezen Başkan Altepe, büyük çoğunluğunu Türk esnafın oluşturduğu Hal’de hangi tür ürünlerin rağbet gördüğü, nasıl ambalajlar istendiği gibi konularda bilgiler aldı. Talep doğrultusunda kaliteli üretimle bütün pazarlara girmenin mümkün olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Dünya büyük bir pazar. Yeter ki istenilen standartlarda üretim yapıp, o standartlarla ürünlerimizi ambalajlayalım. Bu açılan Büyükşehir Belediyesi ve Tarım A.Ş. büyük bir avantaj. Tesislerimizi hızla kuruyoruz. Ürünlerimizin tüm kriterlere uyun olduğunu garanti altına almak ve gönül rahatlığı ile alınıp, satılabilmesini sağlamak istiyoruz” dedi.