Çiftçi için güçbirliği

Çiftçi için güçbirliği

Bursa’da tarım alanlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi ve çiftçinin refah seviyesinin artırılmasına yönelik protokol, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasında imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan protokolle birlikte tarım ürünlerinin en verimli şekilde üretilmesi, ambalajlanması ve pazarlanması konusunda birliğin tecrübelerinden yararlanacaklarını söyledi.
 Protokole, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Altepe, Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği adına da Genel Müdür İrfan Güvendi imzaladı. İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan protokolün Büyükşehir Belediyesi’nin ‘tarım ve hayvancılık ile kırsal kesime yönelik faaliyetlerinde’ Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından desteklenmesini kapsadığını söyledi. Protokolle birlikte Bursa’dan çıkan tarım ürünlerinin dünyaya pazarlanması, en güzel şekilde değerlendirilmesi, ambalajlanması ve birer sanayi ürünü haline dönüştürülmesi konusunda birliğin tecrübesinden, donanımından yararlanacaklarını belirten Başkan Altepe, “Bu konu, onların uzmanlık alanı. Biz ise onların uzmanlık alanından faydalanarak, kazanç sağlamış olacağız. Bu konuda Türkiye’ye örnek bir çalışmaya daha imza atmış olacağız. Olumlu yaklaşımlarından dolayı sayın genel müdürümüze teşekkür ediyorum. İnşallah, yaptığımız protokol en güzel şekilde sonuçlanacak. Faydasını bütün üreticilerimiz görmüş olacak. Sonuçta Bursa ve Türkiye kazanacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği adına imza koyan Genel Müdür İrfan Güvendi ise, çiftçinin refah seviyesini artırmayı öngören protokolle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin bir alanda daha Türkiye’ye örnek olduğunu ifade etti. Altepe yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin henüz yasa çıkmadan birçok ilçeye dev yatırımlar kazandırdığını, yasa çıktıktan sonra da önemli yatırımlara gidildiğini, yaşanan gelişmeleri kurum olarak dikkatle takip ettiklerini vurgulayan Güvendi, “Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘faaliyetleriyle’ kırsalın da hizmetin bir parçası olduğunu, tarım ve hayvancılığa sahip çıkılması gerektiğini herkese gösterdi. Bu iş için daire başkanlığı kuruldu. Yetmedi, Tarım AŞ’yle birlikte girilen oluşum desteklendi. İhtisas komisyonları belirlendi. Biz de kurum olarak yapılan bu gayretlerin içinde olmaya, destek vermeye devam edeceğiz. Ortaklarımızın sürdürülebilir bir refah seviyesine ulaşması için sonuna kadar birlikte olacağız. Bu fırsatı bizlere verdiği için sayın başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Yaptığımız protokol hayırlı olsun” diye konuştu.
Protokol imza töreninden sonra Altepe, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü İrfan Güvendi’ye el yapımı Bursa bıçağı hediye etti. Güvendi ise Başkan Altepe’ye kurum ürünlerinden oluşan bir gıda sepeti takdim etti.