Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Süresi Uzatıldı

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Süresi Uzatıldı

Aktif olarak tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin özlük bilgilerinin, faaliyetleri sırasında kullandıkları varlıkların(arazi, hayvan, girdi),ürün deseninin, ortalama verimlerin kayıt altında tutulduğu, tarımsal desteklemelerin uygulandığı, izlendiği, denetlendiği, tarım politikalarının oluşturulmasında yararlanılan bir sistemler bütünü olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları uzatıldı.
Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Daha önceki uygulama dönemlerinde çiftçi müracaatlarının yılsonuna kadar sürmesi nedeniyle ortaya çıkan çiftçi alışkanlıklarından dolayı bazı çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS müracaatlarını müracaat süresi içerisinde yapmadıkları belirlenmiştir. Bu çerçevede olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS başvuru süreleri Yönetmeliğin Geçici 1.nci Maddesi hükümleri doğrultusunda 01/10/2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır” dedi.
Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, çiftçilerin mağdur olmamaları için işlemlerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.