Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları Uzatıldı

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları Uzatıldı

Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Ekim tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.
29 Ağustos tarihinde sona eren 2014 üretim yılı ÇKS başvuru süresi 01 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürü Özlem Çağırıcı Armut, "Bakanlığımızca yürütülen ÇKS uygulamaları kapsamında 16 Nisan 2005 tarihli ÇKS Yönetmeliği yürürlükten kaldırılarak 27 Mayıs 2014 tarihinde yeni ÇKS yönetmeliği yayımlanmıştır. Yeni ÇKS Yönetmeliğine göre 2014 yılı üretim sezonuna ait ÇKS müracaatlarının 29 Ağustos 2014 tarihinde sona erdiğinden, daha önceki çiftçi müracaatlarının yıl sonuna kadar sürmesi nedeniyle ortaya çıkan çiftçi alışkanlıklarından dolayı bazı çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS müracaatlarını başvuru süresi içerisinde yapamadıkları belirlenmiştir" dedi.
Armut, olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla Bakanlık tarafından 2014 üretim yılına ait ÇKS başvuru süresinin uzatıldığını, ilçe genelinde ÇKS müracaatı yapamayan çiftçilerin en geç 1 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlügüne başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini kaydetti.