Çiftehan’a Fizik Tedavi Merkezi Kurulacak

Çiftehan’a Fizik Tedavi Merkezi Kurulacak

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Çiftehan Köyüne Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulacağını söyledi.
Niğde’de turizmi canlandırmak adına yeni bir proje hazırladıklarını ifade eden Vali Kılıç, projenin iç turizmde çeşitliliği arttıracağını belirtti.
Kapadokya bölgesinin yılda 2 milyon turistti ağırladığına dikkat çeken Vali Kılıç: “Niğde’de bizim tarımı çeşitlendirerek geliştirmemiz, sanayi daha öteye götürmemiz ve turizmi de sağlam temeller üzerine inşa etmemiz gerekiyor.
Turizm açısında yapılacakları belirlemiş durumdayız. Çifthan Termal Turizm, Bolkarlar da dağ ve kış turizmi, Aladağlarda da yine dağ turizminin temellerini atmayı düşünüyoruz. Niğde’nin de merkezinde de tarih turizmine yönelik çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
Çiftehan’a yapmaya düşündükleri projenin ikincisinin hazırlandığını kaydeden Vali Kılıç: “Çiftehan’a bir hotel yapmayı düşünüyoruz. Bu tesisimizde sağlık turizminin bileşenlerinden birisi olan sağlık turizmine önemli katkılar sağlayabileceğiz. Körfez ülkelerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden insanları ağırlama imkanını olan bir projeli teslim aldık. Bor Fizik tedavi Hastanemize yeni projemizde bir kat tahsis edeceğiz ve burası bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olacak, üst kısmı konaklama merkezi, bodrum katıda termal havuzlardan oluşan bir proje. Umuyorum Çiftehan bölgemize fizik tedavi ve rehabilitasyonu da ilave ederek iç turizminde çeşitliliğin artacağın düşünüyoruz. Niğde’mize yarınlarımıza ve çocuklarımıza yardımcı olur” şeklinde konuştu.