Çiğli’nin Sanatçı Ordusu

Çiğli’nin Sanatçı Ordusu

Çiğli Belediyesi ve Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile el sanatlarından enstrümana, eğitsel kurslardan sahne sanatlarına kadar birçok branşta düzenlenen 2014-2015 kültür ve sanat kursları, uzman eğitmenler tarafından oluşturulan kadrosu ile 20 branşta eğitimlerine devam ediyor.
Çiğli Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında açtığı 2014-2015 kültür sanat kursları çeşitli branşlardaki 534 kursiyeriyle eğitimlere devam ediyor. Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde toplam 20 branşta eğitim verilen kurslar ücretsiz olarak halkın hizmetine sunuluyor. El sanatlarından enstrümana, eğitsel alanlardan sahne sanatlarına kadar birçok alanda organize edilen kurslar, her biri kendi alanlarında uzman eğitmenler tarafından verilen derslere katılım oldukça yüksek oldu.
Düzenlenen kültür sanat kurslarında yer alan Türk halk müziği ve Türk sanat müziği koro çalışmaları Gizem Memişoğlu ve Ahmet Rasim Sabuncuoğlu; bağlama ve gitar çalışmaları Murat Onat ve İnan Bozkurt; halk oyunları çalışmaları Fulya Yücel ve Metin Çelik; tiyatro çalışmaları Murat Savaş ve Okan İşgil; resim, ahşap boyama-rölyef, üç boyutlu pano ve kat’ı ile seramik-kitme bebek-kabak süslemeciliği çalışmaları Martıgül Kalkan; mefruşat, dantel anglez, iğne oyası, kurdela ve el nakışı, panç nakışı, kanaviçe (goblen) çalışmalarına ilişkin eğitimler ise Serpil Ün tarafından veriliyor.
Çiğli’de yaşayan ilçe sakinlerinin sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için birçok alanda kurslar açtıklarını belirten Başkan Arslan, “Sosyal sorumluluk projeleri belediye olarak üstlendiğimiz en önemli projeler. Çiğli’de yaşayan vatandaşlarımıza kültür ve sanat alanlarında hizmet veren, farklı branşlardaki kurslarımız sayesinde onların yeteneklerini geliştirebilecekleri fırsatlar sunuyoruz. Sağ olsun onlar da kendilerini geliştirebilecekleri, eğlenceli ve öğretici bir sosyal faaliyet olarak gördüler ve başvurdular. Her zaman sizlerin onların yanındayız ve onların ihtiyaçları için çözümler üreteceğiz” dedi.