Cihanbeyli’de Organize Hayvancılık Bölgesi İncelemesi Yapıldı

Cihanbeyli’de Organize Hayvancılık Bölgesi İncelemesi Yapıldı

İl Çevre Düzeni Planı için Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin ve Kentsel Yaşam Alanlarının Belirlenmesi Amacıyla Yer Seçimi Ön Fizibilite Projesi Ziyaretleri Başladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, Mevlana Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında uyguladığı “Konya İl Çevre Düzeni Planı için Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin ve Kentsel Yaşam Alanlarının Belirlenmesi Amacıyla Yer Seçimi Ön Fizibilite Projesi” uygulama alanında yer alan Akşehir, Seydişehir, Cihanbeyli ve Ereğli ilçelerinde pilot uygulama çalışmalarına başlandı. Bu kapsamdaki ikinci ziyaret programı Cihanbeyli’de gerçekleştirildi.
Proje Koordinatörü İbrahim Kürşat Göçergi, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Kenan Peker, proje yüklenicisi AYC Danışmanlık Şirket Müdürü Ömer Ünal ve Proje İletişim Uzmanı Rümeysa Tüfekçi’den oluşan proje ekini, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’yi makamında ziyaret ederken, proje hakkında bilgi vererek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.
Cihanbeyli’nin projelerle büyüyeceğini ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Konya İl Çevre Düzeni Planı için Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin ve Kentsel Yaşam Alanlarının Belirlenmesi Amacıyla Yer Seçimi Ön Fizibilite Projesi uygulama alanında ilçemizde pilot uygulama çalışmalarına başlanmıştır. Ziyaret esnasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk” diye konuştu.