Çildir Belediyesinden Bir İlk

Çildir Belediyesinden Bir İlk

Çıldır Belediyesi Çıldır esnafı ile ilk toplantısını Çıldır Öğretmen evinde gerçekleştirdi.
Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ve Çıldır esnafının katıldığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Çıldır esnafının oldukça yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Çıldır Belediyesinin bugüne kadar yaptıkları ve ileriye dönük yapacakları hakkında ilçe esnafıyla istişare eden Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu “ Çıldır Belediye Başkanlığı adaylığımız sürecinde belirtmiş olduğum Çıldır esnafı ile düzenli aralıklarla yapacağımız toplantımızın ilkini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra bu toplantılarımızı siz değerli esnaflarımızla yapmaya devam edeceğiz” dedi.
BİR İLKE İMZA ATTI
Çıldır Belediyesince Çıldır Öğretmen evinde esnaflarla yapılan toplantı Çıldır tarihinde bir ilk oldu. Daha önce hiçbir belediye başkanın Çıldır esnafları ile yapmadığı toplantıda esnaflara açıklama yapan Başkan Azizoğlu, ”Çıldır Belediye başkanlığını kazandığımız günden sonra ekibimle birlikte vaat ettiğimiz sözleri yerine getirme konusunda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Göreve geldikten sonra DAP ve AKAK gibi proje merkezlerine üye olduk. Kapatıldıktan sonra ilçemizin kanayan yarası olan Çıldır Adliyemizle ilgili çalışmaları başlattık ve inşallah çok kısa süre zarfında adliyemiz ilçemizde yeniden hizmet verecek. İstanbul’da yapmış olduğumuz temaslar neticesinde Güngören ve Bağcılar Belediyesi ile kardeş belediye olduk. Yine bu girişimlerimiz sonucunda Belediyemize üç araç kazandırdık. Yeni bir Belediye hizmet binası yapacağız. İlçemizin yine büyük eksikliklerinden olan otogarımızı tamamladık mart ayında açılışı yapılacak. İmarla ilgili kısmi imar çalışmasına başladık. Zaten bütün şehir uygulaması 2015 yılı içerisinde uygulamaya konulduğu takdirde tüm köylerimizde bu imar çalışması içerisinde olacak. TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. En yakın zamanda yer tahsisi konusunda anlaşma sağlandığında TOKİ ilçemizde yükselecek. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından hayvan pazarı projemiz onaylandı baharla birlikte hayvan pazarına başlayacağız. Bağcılar Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Aşıkşenlik’te bulunan belediye hizmet binamız Kültür Merkezi yapılacak.10 yataklı entegre hastanemiz Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı yine baharla birlikte inşaatına başlanacak. İlçemizde yapılacak imar çalışması sonrası küçük sanayi sitesi çalışmasına başlayacağız. Posof ilçemizde bulunan kilit parke makinesi, Bursa Posof Derneği tarafından Posof Belediyesine yeni bir makine alındığından dolayı Posof Belediyesi tarafından belediyemize hibe edilecek. Bu kilit parke makinesi ile yapacağımız kilit parke ile Çıldır, Aşıkşenlik ve Yıldırımtepe mahallelerimizde kilit parke olmayan sokak kalmayacak. Neye mal olursa olsun ilçemizin olmazsa olmazı olan Çıldır Gölünü muhakkak imara açacağız. Çıldır gölümüzde her yıl yapılan yaz ve kış festivallerini daha görkemli ve amacına uygun şekilde icra edeceğiz. Bu yıl olmasa ile önümüzdeki yıl gerekirse yaz festivalimizden kısıp kışın yapmış olduğumuz buz festivalimizi daha görkemli yapmak için çalışacağız. Çünkü ülkemizde sadece göl üzerinde festivali yapılan tek göle sahibiz. Bunu daha geliştirmek ve gerek ilçemizin tanıtımı gerekse yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekmek için kış festivalimize daha büyük ağırlık vereceğiz.
Biz göreve geldiğimizde mazeret üretmek yerine ye yapabiliriz, ilçemize ve ilçe halkına nasıl faydalı olabiliriz dedik. Büyük bir iştah ve hevesle çalışmalarımıza başladık ve bunları da sürdürmeye devam edeceğiz. Siz değerli esnaf kardeşlerimizle sürekli istişare halinde olacağız. Tüm gayemiz daha yaşanabilir ve daha refah düzeyi yüksek bir Çıldır yaratmak. Bugün buraya gelerek bizleri dinleyen tüm esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.