Çıldır Gölü’ne yoğun ilgi

Çıldır Gölü’ne yoğun ilgi

Buz tutan gölün üzerine çıkmak için insanlar adeta birbirleriyle yarışıyor. Çıldır Gölü’nün buz tutmuş yüzeyinde halay çekip oynayanlar ise dikkat çekiyor.

Kars’a son günlerde gerek Doğu Ekspresi ve gerekse tur operatörleriyle gelen yerli ve yabancı turistler Çıldır Gölü’ne uğramadan Kars’tan ayrılmıyor.

Çıldır Gölü’nün buz tutan yüzeyinde bir süre gezen, fotoğraf çekilen vatandaşlar daha sonra sevdikleriyle birlikte gölde atlı kızak ile kayıyor. Soğuk havaya rağmen saatlerce göl üzerinde kalan vatandaşlar gönüllerince eğlenmenin tadını çıkarıyor.

Doğu Ekspresi'yle masalsı bir yoluculuğun ardından Kars’a geldiğini ifade eden vatandaşlar, "Harika süper bir duygu, çok heyecan verici, inanılmaz bir duygu. Şeffaf, altı görebiliyoruz. Çok keyif aldık. Evet hava çok soğuk ama bence değer. Bazen insanı ürkütmüyor değil, ama bence heyecan verici evet gelmeye görmeye değer" dedi.

Çıldır Gölü’ne gelenlerin çoğunluğu atlı kızağa binmek ve buz tutan göl üzerinde gezmek için saatlerce sırasının gelmesini bekliyor. Sırası gelen ise atlı kızakla gezerek buz üstünde kaymanın heyecanını yaşıyor. Çıldır Gölü üzerinde kızaklara binip gezinti yapan vatandaşlar, doğal güzelliğin tadını doyasıya çıkarıyor.