Cilimboz’da Dönüşüm Tamamlandı

Cilimboz’da Dönüşüm Tamamlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında yaşanan sel baskınının ardından Cilimboz Deresi çevresinde evlerin yıkılmasıyla başlatılan dönüşümün ikinci etabı olan Alacahırka Parkı törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kamulaştırma, dere ıslah, rekreasyon alanı ve park ile birlikte toplam 7 bin 700 metrekare alanda gerçekleştirilen çalışmaların 9,4 milyon TL’ye mal olduğunu bildirdi.
Bursa’da 2010 yılı Ekim ayında yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin ardından Cilimboz Deresi çevresinde sağlıklaştırma çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, 45 parselde kamulaştırma yapıp, sular altında kalan binaları yıkmıştı. Derenin her iki yanında kalan binaların ortadan kaldırılmasıyla Alacahırka ve Pınarbaşı mahalleleri arasındaki çirkin yapılaşma ortadan kalkarken, bölge ayrıcalıklı bir alana kavuşmuştu. Projenin ikinci etabı olan yolun alt kısmındaki park çalışmaları da tamamlandı. İçinde yeşil alan, çocuk oyun grupları ve spor alanlarının bulunduğu Alacahırka Parkı törenle hizmete açıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile çok sayıda davetli katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 ilçenin bağlanması ile birlikte Büyükşehir’in sorumluluklarının da arttığını hatırlatarak, sahillerden Uludağ’a, spor tesislerinden ulaşıma, alt yapıdan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Açılışı yapılan Alacahırka Parkı’nın da önemli bir altyapı ve kentsel dönüşüm projesi olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bu bölge her yağmurdan sonra sel baskınlarının yaşandığı hatta bir kişinin de yaşamını yitirdiği bir bölge. Sel baskınının ardından sular altında kalan binaları kamulaştırıp, yıkmıştık. Derenin her iki yakası rekreasyon alanları, yeni köprüler ve aydınlatma sistemleriyle ayrıcalıklı bir bölge halini aldı. Projenin ikinci etabını da park olarak Alacahırka’ya kazandırıyoruz. Yaptığımız düzenlenmiş yeşil alan çalışmaları ile Bursa yeniden yeşili ile anılar bir kent haline geliyor. Sadece Hüdavendigar parkına diktiğimiz binlerce ağaç için 6 milyon TL harcadık. Bekleyecek zamanımız olmadığı için 15- 20 yıllık yetişmiş ağaçları yurt içi ve yurtdışından getirip, parklarımızı yeşillendiriyoruz. Alacahırka’ya iki etap halinde kazandırdığımız toplamda 7 bin 700 metrekarelik alanı kapsayan kamulaştırma, dere ıslah, rekreasyon alanı ve park için 9,4 milyon TL harcadık” diye konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, seçimlerin ardından bu güne kadar yaptıkları kamulaştırmalara 75 milyon TL harcadıklarını söyledi. Bursa gibi yoğun yapılaşmanın olduğu bölgelerde hizmetlerin ancak yıkımlarla bölgelere kazandırıldığını ifade eden Dündar, “İklim değişikliklerine paralel olarak artan yağışlar, çarpım ve plansız yapılaşmanın yoğun olduğu bu bölgeye bir an önce el atılmasını zorunlu hale getirdi. Bölgeye kazandırılan bur hizmet dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Alacahırka Mahallesi Muhtarı Fevzi Dursun da mahallenin çehresini değiştiren Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Alacahırka Parkı, Başkan Altepe ve protokol mensuplarının kurdeleyi kesmesinin ardından hizmete açıldı.