Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bayram trafiği

Suriyeliler, ülkelerinde kalan yakınları ile bayramlaşmak için Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan çıkış yapmaya başladı

Yayınlanma:
Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bayram trafiği

Suriyeliler, Kurban Bayramını ülkelerinde yakınları ile geçirmek için Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan çıkış yapmaya başladı.

  Suriyeliler sabahın erken saatlerinde Cilvegözü Sınır Kapısı’na geldi. Jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı. Sıcaktan etkilenmemeleri için belirli mesafelerde çadırlar kuruldu. İzdiham yaşanmaması için görevlilerce sıraya girmeleri sağlanan Suriyeliler, Türkiye’de kaldıklarını belgeleyen yabancı tanıtma belgesini veya pasaportlarını gösterip kayıt yaptırdıktan sonra Suriye’ye geçiyor.

  Ülkelerine giden Suriyelilerden Hacit Hamet, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’ye çok teşekkür ediyorum. Gümrük kapısına geldik. Birazdan ülkemize geçeceğiz” dedi.

İLGİLİ HABER Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları Resmi Gazete’de Yayımlandı
Suriyeliler, ülkelerinde kalan yakınları ile bayramlaşmak için Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan çıkış yapmaya başladı

  Bir diğer Suriyeli ise, “Suriye’ye gidiyoruz. Annem ve babamla bayramlaşmaya gidiyorum. Bir yıldır Türkiye’de bulunuyordum. Kurban Bayramını bir ay ailemle geçireceğim” diye konuştu.

  Ülkelerine giden Suriyeli ailelerin yanlarına aldıkları birkaç parça eşya ile çıkış yaptıkları görüldü. Geçen Ramazan Bayramı’nda ülkesine giden yaklaşık 120 bin Suriyeliden 35 bini Türkiye’ye geri döndü.
 
Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Kurban Bayramı dönüşleri ise 31 Aralık Pazar gününe kadar yapılabilecek.

Bayram için Suriye’ye giden sığınmacıların sayısı 15 bini aştı

KURBAN Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek için Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçen sığınmacıların sayısı 15 bini aştı.

Kilis Valiliği tarafından verilen izinle Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeli sığınmacıların Öncüpınar Sınır Kapısı’ndaki geçişleri devam ediyor. Asker ve polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri arasında geçişlerin 7’nci gününde sınır kapısında işlemlerini yaptıran Suriyeliler, gruplar halinde 7 ayrı kontrol noktasından geçtikten sonra ülkelerine gidiyor. Bayramı ülkelerinde geçirmek için randevu alan 47 bin 322 Suriyeli’den, geçiş yapanların sayısının 15 bini aştığı belirtildi.

Sınır kapısında işlemlerini yaptıran Abdullah Şerif, 6 yıl aradan sonra ilk kez ülkesine gideceği için mutlu olduğunu söyledi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler