CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISI ULAŞIMA AÇILDI

CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISI ULAŞIMA AÇILDI

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı kontrollü bir şekilde araç ve yaya trafiğine açıldı.
26 Ocak 2015 Pazartesi günü öğle saatlerinde Suriyeli muhaliflerin askerlerin üzerine rastgele ateş açması üzerine güvenlik gerekçesiyle tüm yaya ve araç giriş çıkışlarına kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı, kontrollü bir şekilde araç ve yaya trafiğine açıldı.
Kapının açılmasıyla birlikte ülkelerine dönmek isteyen Suriyeliler Cilvegözü’ne gelerek yapılan işlemlerin ardından karşıya geçerken, ara bölgeye yük taşıyan Tır’ların geçişine izin verilmeye de başlandı.
Pazartesi gününden bu yana kapalı olan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yaklaşık 10 kilometrelik Tır kuyruğu oluştu. Sıra numarası alan Tır şoförleri kapının açılmasıyla Cilvegözü Sınır Kapısı’na gelerek ara bölgeye yüklerine boşaltmak için kapıdan çıkış yapmaya başladılar.
TÜRK ASKERİNE ATEŞ AÇAN SURİYELİ TUTUKLANDI
Bu arada, Suriye’nin Bab-El Hava Sınır Kapısı’ndan Türk askerlerine ateş açan Suriyeli getirildiği Reyhanlı’da mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Cilvegözü Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği yetkilileri, karşı taraftan ateş açan şahıs veya şahısları Türkiye’ye getirilmesini istedi. Bunun üzerine Türk askerlerine ateş açan Suriyeli, Türk makamlarına teslim edildi. Jandarma tarafından mahkemeye çıkarılan Suriyeli, ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine götürüldü.