Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen’den, Hadi’ye Ziyaret

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen’den, Hadi’ye Ziyaret

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, geçmişte branşının sporunu yapan federasyon başkanlarının her zaman daha başarılı olacağını söyledi.
Hadi, geçen hafta Mersin’de gerçekleştirilen “Federasyon Kupası Cimnastik Şampiyonası”nı izledikten sonra Adana’ya gelerek kendini ziyaret eden Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ile sohbet etti. Hadi, Suat Çelen’e hem İl Spor Müdürlüğünün çalışmalarını anlattı, hem de cimnastik de kentte sağlanan başarılardan söz etti.
Milli takıma uzun yıllar sporcu ve antrenör, şimdi de federasyon başkanı olarak hizmet eden Suat Çelen’i sporculuğundan bu yana uzun yıllardır yakından tanıdığını ifade eden Hadi, özellikle dünya literatürüne giren çifte burgulu hareketi “çelen hareketi”sayesinde tüm ülkelerin tanıdığı bir sporcu olduğunu anlattı.
“Sporcunun halinden sporcu anlar” diyen Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Geçmiş dönemlerde branşının sporunu yapan federasyon başkanları her zaman daha başarılı olurlar. Defalarca milli mayoyu giyen, birçok kez Türkiye birinciliğinin yanı sıra, Balkan ve Avrupa şampiyonu olan Suat Çelen de bunlardan biridir. Beden Eğitimi olan Suat Çelen, Ayrıca Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevinde de bulunmuştu. Mersin’de ki Türkiye Şampiyonası’nın ardından beni ziyaret etmesinden çok duygulandım“ dedi.
Eski Milli Sporcu Suat Çelen, 20 yılı aşkın süredir Fazlı Bayram Hadi’yi tanıdığını ve çok sevdiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Fazlı Bayram Hadi, teşkilatın ve federasyonların tamamını yakından tanıyan 30 yıl çeşitli ellerde il spor müdürlüğü yapmış bir büyüğümüz. Her il spor müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin deneyimlerinden yararlanmalı. Ben de Mersin dönüşü kendisini ziyaret ederek başta cimnastik olmak üzere diğer branşlar üzerinde sohbet ettik. Adana cimnastikte de iyi bir konumda. Bun da İl Spor Müdürü Hadi’nin önemli payı var. Yakın gelecekte organizasyon konusunda iyi bir ekibe sahip olan Adana’ya önemli müsabakalar vermeyi hedefliyoruz.”