Çin Devlet Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Çin Devlet Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD Başkanı Donald Trump  ile telefon görüşmesi yaptı.  Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre,  Şi'nin görüşmede,  Kore yarımadasının nükleer silahlardan arındırılması, bölgede barış ve istikrarın korunmasında ısrar ettiğini belirtildi.

Pekin yönetiminin sorunun barışçıl yollardan çözülmesini savunduğunu  kaydeden Şi, Çin'in ABD ile bu konuda yakın iletişim ve işbirliğini sürdürmek  istediğini söyledi.

Suriye konusunun da ele alındığı görüşmede Şi, herhangi bir şekilde  kimyasal silah kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Şi, Suriye konusunda siyasi çözüm yönteminin korunması gerektiğini  belirterek, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Suriye sorunun  çözümünde dayanışma göstermesinin önem taşıdığını vurguladı.

Şi "Herhangi bir  şekilde kimyasal silah kullanılması kabul edilemez. BMGK'dan Suriye sorununa  ilişkin tek ses çıkmasını umuyoruz" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump da iki ülke liderleri arasında yakın iletişim  kurulması, Çin-ABD arasında ortak endişelere konu olan meselelere yönelik  ortaklaşa çaba harcanması ve taraflar arasında mevcut işbirliği alanlarının  genişletilmesi gerektiğini söyledi.