‘çin Malı Alma, Baban İşsiz Kalmasın”

‘çin Malı Alma, Baban İşsiz Kalmasın”

Erzurum’da 30 yıldır ayakkabı satıcılığı yapan Fikret Yıldız, çin mallarının yerli ekonomiye verdiği zararı, dükkanına astığı pankartlarla anlatmaya çalışıyor.
Erzurum’un Palandöken İlçesi’nde ayakkabı mağazasının işletmeciliğini yapan 52 yaşındaki Fikret Yıldız, Çin malının ekonomiye zarar verdiğini anlatmak için dükkanının çeşitli köşelerine “Çin Malı Alma, Baban İşsiz Kalmasın” yazılı pankartlar astı. İş yerinin camlarına ve duvarlarına “Çin Malı Alma, Baban İşsiz Kalmasın!” yazılı pankartları yapıştıran Yıldız, tüketicilerin dikkatini bu yolla çekmeye çalışıyor.
52 yaşındaki esnaf, Çin malları yüzünden Türkiye piyasalarının allak-bullak olduğunu vurgulayarak, “İnsanımız, tehlikenin boyutundan halen daha habersiz. Bu Çin malları yüzünden çok insan işsiz kaldı, ama halkımızın bundan haberi yok. Halkın Çin mallarının fiyatına aldanarak adeta hücum ettiğine dikkati çeken Yıldız, bilinçli tüketicilerin farklı tercihler yaptığını dile getirerek, toplumun bu hususta bilinçlendirilmesi anlamında herkese görevler düştüğünü kaydetti. Kendisinin de bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmek için mağazasının camlarına dövizler yapıştırdığını söyleyen Yıldız, “Çin malları yüzünden ülkemizin ekonomisi zarar görüyor. Benim kardeşim işsiz kalıyor, öbürünün babası. İşte ben de bu gerçeğe dikkat çekebilmek için tüketicilere bu yönde mesaj veriyorum.” diye konuştu.