Çıplak fotoğraflarıyla tehdit etti!

Çıplak fotoğraflarıyla tehdit etti!

Antalya’da bir otelde garson olarak çalışan Ali G., Facebook’ta ’Berk Onat’ adıyla sahte hesap açtı. Profiline fiziği düzgün bir gencin fotoğrafını koyan Ali G., yaşının da 16 olduğunu yazdı. Ali G., daha sonra sahte profilli hesaptan ortaokul öğrencisi M.Ş.’ye arkadaşlık isteği gönderdi. M.Ş.’nin arkadaşlık isteğini kabul etmesi üzerine ikili facebook üzerinden yazışmaya başladı.

’Berk Onat’ adıyla yazışan Ali G., bir süre sonra M.Ş.’ye kendisiyle sevgili olmak istediğini yazdı. Bu teklifi kabul eden M.Ş., sanal ortamda tanıdığı kişiyle flört etmeye başladı. İlerleyen dönemlerde Ali G., cinsel organının fotoğrafını çekerek M.Ş.’ye gönderdi. Ardından M.Ş.’den çıplak fotoğraflarını istedi. Bu isteği kabul etmeyen M.Ş., tehdit üzerine çıplak fotoğraflarını facebook üzerinden gönderdi.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARLA TEHDİT ETTİ

Fotoğrafları alan Ali G., M.Ş. ile buluşmak istediğini yazarak evinin adresini aldı. M.Ş.’nin oturduğu apartmana giden Ali G., kendisini Berk Onat’ın dayısı olarak tanıttı. M.Ş.’ye, Berk’le yazışmalarını ailesinin gördüğünü ve kendisini dövdüklerini anlatan Ali G., küçük kıza çıplak fotoğraflarının da kendisinde olduğunu söyledi. M.Ş.’yi fotoğraflarını ailesine vermekle tehdit eden Ali G., "Eğer göğüslerini ellememe izin verirsen fotoğrafları göstermem" dedi.

ANNESİNE ANLATTI, YAKALANDI

Korkudan Ali G.’nin isteğini kabul eden M.Ş., oturdukları apartmanın boşluğuna indi. Eliyle küçük kızı taciz edden, daha da ileri gidip apartmanın deposuna indirmek isteyen Ali G., M.Ş’yi elinden tutup sürüklemeye başladı. Direnen M.Ş., elini çimdikleyerek Ali G.’den kurtularak kaçtı. Ardından Ali G. de binadan çıkarak kaçtı. M.Ş.nin durumu annesine anlatması üzerine ailesi polis merkezine giderek, kendisini ’Berk Onat’ olarak tanıtan kişiden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine çalışma başlatan polis, şüphelinin Ali G. olduğunu tespit etti. Kısa sürede yakalanan Ali G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

’FİZİKSEL TEMASTA BULUNMADIM’

Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Ali G., pişman olduğunu söyledi. Facebook’u çalıştığı otele staj için gelen öğrencilerden öğrendiğini anlatan Ali G., ifadesinde şunları söyledi:

"M.Ş.ile arkadaş olduk. Aramızda cinsel içerikli konuşmalar geçti. Yaklaşık 2 ay kadar bu şekilde yazıştık. Bana 14 yaşında olduğunu söyledi. Birbirimize cinsel organlarımızı gösteren fotoğraflar gönderdik. Daha sonra benimle buluşmak istedi. Evlerinin olduğu apartmanın önüne gittim. Geldiğinde, sandığımdan küçük olduğunu gördüm. Kendisiyle apartman boşluğunda yaklaşık 1 dakika kadar konuştum. Kesinlikle fiziksel temasta bulunmadım. Bulunmuş olsaydım, bana gönderdiği görüntülerle şantaj yaparak başka bir mekana götürürdüm. İki çocuk babasıyım. Buluşma noktasına gittiğimde empati yaptım. Yaptığım davranışın yanlış olduğunu düşündüm. Bu sebeple olay yerinden ayrıldım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben facebook sayfamda yaşımı 18 olarak belirttim. Beraatımı talep ediyorum."

Sanığın sahte isimle facebook sayfası açıp kendisine ait olmayan bir fotoğrafı profiline koyarak yaşını küçük göstermek suretiyle yaşı küçük kız çocuklarıyla iletişim sağladığına kanaat getiren mahkeme, Ali G.’yi cinsel saldırı suçundan 10 yıl hapse mahkum etti. Sanığa şantaj suçundan da 1 yıl 2 ay hapis ve 600 lira adli para cezası veren mahkeme, cezalarda takdir indirimi de yapmadı. Sanığın bilgisayarında ele geçirilen suç unsuru görüntülerle ilgili dava açılacağı da kaydedildi.