Çiray: "bu Ülkenin Çocuklarinin Suriye Çöllerinde Ölmesine İzin Vermeyiz"

Çiray: "bu Ülkenin Çocuklarinin Suriye Çöllerinde Ölmesine İzin Vermeyiz"

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, bu ülkenin çocuklarının milli davamız olmayan Suriye çöllerinde ölmelerine izin vermeyeceklerini söyledi.
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, sokaklardaki provokatif eylemler ve olaylarla ilgili olarak İzmirlilere sağduyu çağrısı yaparak “Yurttaş kardeşliği ile ırk ve mezhep ayrımı yapmadan birbirinize her zamankinden daha sıkı sarılın. İnşallah bu da geçecek” dedi.
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, İzmir halkına hitaben Değerli İzmirliler başlığıyla yaptığı açıklamada, “Birkaç gündür yaşadığımız provokatif terör olayları, kirli ve kanlı oyunların işaretleridir. Ama biz bu kirli oyunlara izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dağılma noktasına getirildiğini savunan Çıray, “24. Meclis görevini yapmıyor; milletvekilleri olarak çok ağır vebalin altında kalacağız,” uyarısında bulundu. Açıklamasında Çıray, Gezi ruhuna atıf yaparak şunları söyledi: “Bu ülkenin çocuklarının milli davamız olmayan Suriye çöllerinde ölmelerine izin vermeyeceğiz. Biz bu ülkenin çocuklarının kökleri nedeni ile birbirine düşman olmasına da izin vermeyeceğiz, işte ‘Gezi Ruhu’ denilen ruh budur.”
"ATATÜRK’ÜN MODERNLEŞME İDEALİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"
Çıray, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Atatürk ve onun kurduğu cumhuriyet ateşini her zaman kalbinde duyan biri olarak sorumluluk duygusu ile İzmirlilere sesleniyorum. Milletvekili olmaktan gurur duyduğum İzmir, çağdaşlaşma sürecinin amaç ve ideallerini en iyi kavramış şehirdir. Bizi tarih sahnesinde bir millet ve devlet olarak var eden dönüşümlerin başta gelen öncüleri İzmirlilerdir. Ne yazık ki bugün geldiğimiz kalkışma ortamı, bu ideal ve hedeften uzaklaşıldığının göstergesidir. Ancak, yurttaşlık kardeşliğinin faziletli evlâtları bu gelişmelerin vahametinin farkındadır."
"BARIŞ İÇİNDE YAŞAMA KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM"
Müslümanlığın sevgi ve insanlık dolu yorumlarına düşmanlık duyan bir parti ile ırkçı ve yayılmacı diğer bir partinin birlik ruhumuzu tehdit ettiğini anlatan Çıray, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sorumsuz siyasetçiler, bizleri çok ağır bedeller ödeyeceğimiz bir bataklığa doğru hızla sürüklüyorlar.
Esasen Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yükseldiği tam bağımsızlık, lâiklik ve hukukun üstünlüğü gibi temel değerler bakımından çoktan sona ermiştir. Ortadoğu’nun vahşi teröristlerinin ülkemize sızmasına neden olan AKP zihniyeti, Güneydoğu’da Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini ’de facto’ olarak PKK’ya devretmiştir.Daha vahim olanı; bizi içeride bu kadar zayıf düşüren şarlatanlar şimdi de Suriye için savaş tamtamları çalıyor. Bu gelişmeler ışığında çok açık ve tartarak söylüyorum, 24. dönem meclisi görevini yapmıyor."
"AYRIMCILIĞA KARŞI ‘GEZİ RUHU’ HATIRLATMASI"
Çıray, bu ülkenin çocuklarının milli davamız olmayan Suriye çöllerinde ölmelerine izin vermeyeceklerini belirterek şunları söyledi: "Biz bu ülkenin çocuklarının kökleri, inançları nedeni ile birbirine düşman olmasına da izin vermeyeceğiz. Unutmayın, yurttaşlık bağları her türden sahte kardeşlik söyleminden daha güçlüdür. Irk, etnisite, din ve mezhep merkezli siyaset yıkıcıdır. Bu siyasetleri güdenler ahlaksızdır. Ancak bu ahlâksızlara sessiz kalırsak tarihimizin en karanlık sürecine gireceğiz. İzmirliler aracılığıyla medeni bir siyasi varoluşun mücadelesini veren herkese sesleniyorum; mutlaka kardeşlik diyorsanız,yurttaşlık bağlarının ortaya çıkardığı sahici kardeşliğin peşinde olun. İşte, Gezi ruhu denilen ruh budur. İzmirliler, provokatörlere karşı dikkatli olun ve “Yurttaşlık kardeşliğinin gereği olarak, ırk mezhep ayrımı yapmadan birbirinize her zamankinden daha çok sarılın."
"İZMİR VE TÜRKİYE KİRLİ OYUNLARA İZİN VERMEZ"
Çıray, birkaç gündür yaşadığımız terörün kirli ve kanlı oyunların işareti olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Ne çağdaş İzmir ve ne büyük Türkiye, bu kirli oyunlara izin vermez. Çünkü, biz İzmir’i terör ateşi ile yanan, kardeşin kardeşe kuşkuyla baktığı bir Ortadoğu şehri olarak hayal etmedik. Biz İzmir’i gençlerin sevgi, özgürlük ve hoşgörü ortamında birbirleriyle kucaklaştıkları; modern şehirciliğin, dünya ticaretinin, bilgide yeni bilişim teknolojilerinin evrensel düzeyde yükselen bir metropolü olmasını hayal ettik ve hayallerimizin peşinde koşacağız. Hayallerimizin kanla kirletilmesine izin vermeyeceğiz."