Çizgi filme seks uyarısı

Çizgi filme seks uyarısı
Planet Çocuk’ta yayınlanan ‘Titeuf’ isimli çizgi filmde cinselliğin konu alınmasını ve “çocuk nasıl yapılır”, “nasıl oluşur”, “nasıl doğar” gibi konuların anlatılmasını RTÜK doğru bulmadı.

Yayın için ceza verilmesi istenen uzman raporunda özetle şunlar vurgulandı:

GAZLI İÇECEKLE HAMİLE ESPRİSİ

“Çizgi film, okul çağındaki Titeuf isimli çizgi kahramanın okulda yaşadıklarını, aile ve arkadaş ilişkilerini konu alan yabancı bir yapımdır. Çizgi filmde bir sağlık dersi gösteriliyor. Öğretmen bebek sahibi olmak için bir kadın ve erkeğe ihtiyaç olduğunu söylüyor. Titeuf’un Nadia isimli kız arkadaşı üzerine düşüyor ve yanlışlıkla öpüşüyorlar. Bu arada fazla gazlı içecek içen Titeuf’un karnı şişmiştir. Arkadaşları gülerek onun Nadia’dan hamile olduğunu söylüyorlar.”

ÇOCUKTA MERAK DUYGUSUNU ARTIRIR

“Vaktinden önce verilen cinsel bilgilerin, çocukların merak duygusunu artırarak davranış bozuklukları göstermelerine neden olabileceği pedagoglar tarafından vurgulanmaktadır. Cinselliğe dair kelimelerin masum olarak nitelenen çizgi film içinde kullanılıyor olması, söz konusu çizgi filmde de olduğu gibi cinsel konuların çocuklar arasında konuşulması sonucunda doğru olmayan bilgiler edinmelerine yol açabilecektir. Söz konusu çizgi filmde hamile, sperm, yumurtlama, seks kelimeleri kullanıldığı ve işlenen konuların çocuklar için uygun olmadığı anlaşılmıştır.”