Cizre’de Film Gibi Operasyon

Cizre’de Film Gibi Operasyon

Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen film gibi operasyonun ardından, 57 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri Silopi’den Cizre’ye bir araçla silah ve mühimmat getirileceği ihbarı üzerine söz konusu aracı takibe aldı. Terörle mücadele ekipleri ve çevik kuvvet polislerinin de desteği ile Şırnak Caddesi’ndeki yol ayrımında polis ekipleri uygulama başlattı. Uygulama noktasına gelen şüpheli araç polisin ihtarlarına uymayarak kaçtı. Polisten kaçan araç Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne ait sivil bir araca çarptıktan sonra kaçmaya devam edince, polis aracın durması için havaya ateş açtı. Araç kaçmaya devam edince polis tekerlere ateş açarak aracı durdurabildi. Sigaraların bulunduğu kamyonet ile kamyonete öncülük yapan diğer araçta bulunan S.E., A.K. ve H.G. polisler tarafından gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği bahçesine çekilen araçta bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemede çeşitli markalarda toplam 57 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Gözaltına alınan S.E., A.K. ve H.G.’nin ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.