Cizre’de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

Cizre’de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının 16. yıl dönümü olan 9 Ekim’i ve IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden grup yürümek istedi. İzinsiz yürüyüşe polis müdahale edince ortalık savaş alanına döndü.
Kepenklerin 3 günden bu yana kapalı olduğu, Kobani’ye yönelik protesto olaylarının dört günden bu yana devam ettiği Cizre’de Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışı ve IŞİD’in Kobani saldırılarını protesto için yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesinde grup önünde ilerleyen anons aracından ilginç bir anons yapıldı. Yapılan anonsta güvenlik güçlerine ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı getirildiğini, sokağa çıkacak güvenlik güçlerine müdahale edileceği söylendi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Cizre ilçe örgüt binası önünde toplanan grup, Cudi, Sur ve Yafes Mahallesi üzerinden yürüyüşe geçti. İlçe merkezindeki yürüyüşlerine devam eden grup, basın açıklaması yapmak için Hükümet Konağı’na doğru ilerlemek isteyince çevrede güvenlik önlemi alan polis, gruba plastik mermi ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıttı.
Ara sokaklara kaçan grup polise taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Atılan molotof kokteyllerinin isabet ettiği polis zırhlı araçları yanma tehlikesi geçirdi. Göstericiler yol üzerinde bulunan bir çok mobese kamerasını kırarak kullanılamaz hale getirdi.
Kentin bir çok noktasında olaylar devam ediyor.