Cizreliler İçişleri Bakanlığının Açıklamasını Değerlendirdi

Cizreliler İçişleri Bakanlığının Açıklamasını Değerlendirdi

İçişleri Bakanlığının Cizre olayları ile ilgili yaptığı açıklamaları olumlu bulan Cizreliler, açıklamanın söylemle kalmamasını ve pratiğe geçirilmesini istedi.
Cizre’ye gönderilen müfettişlerin hazırlamış olduğu ön raporda olaylarda güvenlik güçlerinin kusurlu olabileceği yönünde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları değerlendiren Cizreliler, olaylarda ihmali olan kişi veya kişiler hakkında yasal işlemin yapılması gerektiğini belirtti. Aziz Güçlü adlı vatandaş, “Yapılan açıklamayı çok olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Türkiye genelinde barış sürecine en büyük desteği Cizre halkı veriyor. Şu ana kadar ilçede çıkan olaylarda 7-8 genç öldürüldü ancak Cizre halkı barış sürecinin sekteye uğramaması acısını içine atarak süreci desteklediklerini ortaya koymuş oldular” diye konuştu.
Hacı Mahmut Sapan adlı vatandaş ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Cizre olayları ile ilgili yaptığı açıklamaları takdirle karşıladık. Bir takım güçlerin parmağı varmış deniliyor. Eğer bunlar varsa bunların bir an önce ortaya çıkarılması lazım. Sayın Cumhurbaşkanı yani devletin tepesindeki en yetkili kişi eğer bundan bahsediyorsa bunun açığa çıkarılması da hükümetin işidir. Nitekim de İçişleri Bakanlığı da bunu tasdik etmiştir. Bir takım polislerin burada bu işlerde kusurlarının bulunduğunu söylemişlerdir. Sadece bu cinayetin değil Cizre’de cereyan eden son olaylarda 6-7 insanımız hayatını kaybetmiştir. Fiili olarak bu cinayetlerin aydınlatılması halkın en büyük temennisidir” diye konuştu.