Çka, Çukurova’yi Dünyaya Tanıtacak

Çka, Çukurova’yi Dünyaya Tanıtacak

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) dünyanın önemli turizm fuarlarından olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) ve Amerika’nın New York şehrinde gerçekleştirilecek The New York Times Travel Show’a katılarak Çukurova Bölgesi’nin kültürel değerlerinin dünyaya tanıtımını yapacak.
Bu yıl 19.’su düzenlenecek olan dünyanın en önemli 5 turizm fuarı arasında gösterilen ve illerin turizm potansiyelinin sergilendiği EMITT Fuarı 22-25 Ocak tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuarda bölge turizmi ve bölgenin sahip olduğu turizm değerleri ÇKA koordinasyonunda hazırlanan görsel anlamda etkin bir stant ile tüm dünyaya tanıtılacak.
Adana ve Mersin il kültür ve turizm müdürlükleri ve turizm sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda yol haritası çizilen fuara il kültür ve turizm müdürlüklerinin yanı sıra bölgede faaliyet gösteren otel işletmecileri, seyahat acenteleri ve tur operatörleri gibi sektör temsilcilerinin yoğun katılımı bekleniyor.
Geçtiğimiz yıl 30 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihlerinde kapılarını açan EMITT Turizm Fuarı‘nda Türkiye’nin önemli seyahat acenteleri, otelleri ve tur operatörleri, 200’ün üzerinde il, ilçe, belde ve 67 ülkeden binlerce temsilci katılım sağlamıştı.
ABD’nin saygın yayın organlarından biri olan New York Times gazetesi tarafından düzenlenen The New York Times Travel Show 23 - 25 Ocak tarihleri arasında New York şehrinde gerçekleştirilecek. Dünyanın 150 farklı ülkesinden 500 farklı katılımcının yer aldığı fuara Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanlığı, hemen her sene katılım sağlanmakta, 2012 yılından bu yana da sponsor olarak destek vermekte.
Bölge turizmi ve başta inanç turizmi ve inanç turizmi rotaları olmak üzere bölgenin sunduğu kültür turizmi olanaklarının tanıtılacağı fuarda, ÇKA Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsis edilen standında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak bir katılım sağlayacak.