CLK Uludağ Elektrik, Çanakkaleli öğrencileri bilimle buluşturdu

CLK Uludağ Elektrik, Çanakkaleli öğrencileri bilimle buluşturdu

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da hizmet veren CLK Uludağ Elektrik, kurumsal sosyal sorumluluğu kapsamında, bilimde fırsat eşitliğini sağlamak için Bilim Teknoloji Merkezi(BTM) ile birlikte düzenlediği Bilim Kardeşliği Haftası ile bölge çocuklarını bilimle buluşturmaya devam ediyor. Geçen nisan ayında Bursa’nın Nilüfer ilçesinin uzak köylerinde yer alan Yaylacık İlk ve Ortaokulu öğrencilerini Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) bilimle buluşturan CLK Uludağ Elektrik, bu kez de Çanakkale’nin Atatürk Ortaokulu’ndan 250 öğrenciyi Bursa’da ağırladı. Çanakkale Atatürk Ortaokulu’nun 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri, ‘dokunmamanın yasak olduğu’ BTM’de bilime dokunarak, bilim iletişimcisi personeller eşliğinde temalı turlardaki deney düzeneklerinde eğlenerek bilimi öğrendi.

Öğrenciler, planerteryumda gökyüzünü keşfe çıktı. Hayatlarında ilk kez bilimle tanışan çocuklar, heyecan ve mutluluğunu gizleyemedi.
CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, Bilim Kardeşliği Haftası projesiyle hizmet bölgelerindeki çeşitli okullardan yaklaşık bin çocuğun bilimle tanışmasını hedeflediklerini ifade ederek, “Daha önce Bursa’nın uzak köylerinde eğitim gören çocuklarımızı BTM’de ağırlamıştık.













Bilime dokunan ve merkezdeki deney düzenekleriyle hayatı daha da anlamlandıran çocuklar böylece hem görerek öğrenmiş oldular, hem de eğlendiler. Bugün de Çanakkale’den Atatürk Ortaokulu öğrencilerini Bursa’da bilimle buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız ne kadar bilimsel düşünür ve ufukları açık olurlarsa geleceğimiz de o kadar aydınlık olacaktır. Biz CLK Uludağ Elektrik olarak bilim ve teknolojiyi çok önemsiyoruz. Öte yandan BTM’nin de kentimiz adına önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Bilim Kardeşliği Haftası, önümüzdeki süreçte hizmet bölgemizdeki diğer illerden gelecek çocuklarla devam edecek. Bu güzel projeyi birlikte gerçekleştirdiğimiz BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ve Bilim Kardeşliği Proje Yürütücüsü Sevgi Uyumaztürk Etkinlik Yönetimi’ne teşekkür ederiz” dedi.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Furkan Banaz da, bilimsel ve inovatif düşünmenin önünü açmak ve uygulamalı eğlenceli bilimi yeni nesillere tanıtmak maksadıyla BTM’de faaliyetlerin sürdüğünü belirterek, “Bilim Kardeşliği projesinde bu ay CLK Uludağ Elektrik’in katkısı ile Çanakkale’den 250 çocuğu Bursa BTM’de misafir ettik. Bursa BTM, bu anlamda çevre illerden de yoğun ziyaretçi grubunu ağırlıyor. Çanakkale’den gelen çocuklar BTM’de teorik bilgilerin uygulamalı halini gördüler. CLK Uludağ Elektrik ailesine ve bugüne dek Bilim Kardeşliği projesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” diye konuştu.