CLK Uludağ Elektrik'ten zamlı fatura açıklaması

CLK Uludağ Elektrik'ten zamlı fatura açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2016 yılından 2020 yılına kadar uygulanacak faturalandırma tarifesine yaklaşık yüzde 5 oranında zam yaptı. Öte yandan Ocak 2016'dan itibaren fatura üzerinde bulunan kullanım harici bedeller 'Dağıtım Bedeli' başlığı altında toplandı. Yapılan değişikliklerle ilgili bilgiler veren CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu” yeni yılda faturalandırma üzerinde bazı değişiklikler yaptı. Bu değişikliklerin başında tüketiciyi en çok ilgilendiren konu yaklaşık yüzde 5 oranında uygulanan zam oldu. EPDK'nın yeni yürürlüğe koyduğu yönetmelik ile faturalarda bulunan tüketim harici bedeller tek başlık altında toplanılarak 'Dağıtım Bedeli' şeklinde faturalara yansıtıldı. Ayrıca yeni yönetmelik ile dağıtım şirketlerine ait yüzde 3.49 oranında olan kar marjı, 2.38'e düşürüldü" dedi.


"FATURALARIN GEÇ KESİLMESİ FATURA BEDELİNE YANSIMAZ"
Yeni düzenlemelerle ilgili olarak vatandaşlardan gelen tepkilere de yanıt veren Aytac, "Bazı bölgelerimizde 2015 yılı Aralık ayına ait faturalar hava koşulları ve yıl sonu işlemleri sebebiyle yaklaşık 10 gün gecikmeli olarak kesildi. Bu durum aslında faturalarda bir bedel değişikliğine sebep olmadı. Bu döneme ait faturalarda tüketim bedeli hesaplanırken 2016 yılı öncesindeki kullanımlara zam uygulanmadan işlem yapıldı. Ocak ayının başlangıcından itibaren olan kullanımlar ise yeni fiyat tarifesi üzerinden ücretlendirildi. Bu sayede müşterilerimizin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamış oldu" şeklinde konuştu.





"HER SORUYA YANIT VERMEYE HAZIRIZ"
Yıl boyunca müşterilerinden gelen başvuruları itinayla yanıtladıklarını belirten Aytac, "Her ay yaklaşık 50 bin müşterimiz bize çeşitli iletişim yollarından sorularını, önerilerini ve taleplerini iletiyor. Biz bu başvurulara en geç 10 gün içerisinde geri dönüş yapıyoruz. Müşterilerimiz akıllarına takılan her soruyu bize sorabilir. Biz bu başvuruların tümüne en iyi şekilde geri dönüş yaparız" dedi.

"EVİNİZDE FATURA BEDELİNİZİ HESAPLAYABİLİRSİNİZ"
Yeni tüketim bedelleri ile ilgili olarak günlük, haftalık ve aylık kullanım ücretlerinin kolaylıkla hesaplanabileceğine de değinen Aytac konuşmasında, " Yaklaşık 3 milyon tüketicimize büyük bir gururla hizmet ediyoruz. Titiz çalışma prensiplerimiz sayesinde faturalandırma hatalarını neredeyse sıfıra indirmeyi başardık. Son verilerimize göre en çok 10 bin faturalandırma işleminden bir faturada teknik aksaklık yaşanabiliyor. Bu durumda başvuran müşterimizin mağduriyetini en hızlı şekilde çözüyoruz. Bu hata oranı sayesinde şu an Türkiye'nin en iyileri konumundayız. Gelen fatura bedellerinin doğru olduğuna emin olmak isteyen tüketiciler, internet üzerinde bulunan hesaplama robotlarını kullanarak ve ya sayaçlarındaki tüketim miktarlarını kontrol edip birim fiyatıyla birlikte hesap yaparak fatura bedellerini kontrol altında tutabilir ve ya gelecek faturalarının bedellerini önceden hesaplayabilirler " cümlelerine yer verdi.