‘çocuk Felci İçin Sürüyoruz’

‘çocuk Felci İçin Sürüyoruz’

Gaziantep’ten 11 bisikletçi, 10 gün süreyle pedal çevirerek ‘Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ projesi kapsamında farkındalık oluşturacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ farkındalık projesi kapsamında 11 bisikletçinin katıldığı ve 10 gün sürecek zorlu maraton Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törenle start aldı. Birlik ve beraberlik zamanı olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sporcuları kutlayarak Samsun’a uğurladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Türkiye Bisiklet Federasyonu, Nokta Polikliniği, EGS Mühendislik, Enam İnşaat, Günel Yapı, ART Halı, Kadoil Petrol, Meysu ve Şirvan Baklava sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan ‘Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ farkındalık projesi kapsamında 11 bisikletçi, 10 gün sürecek zorlu maratona bugün başladı.
Çocuk felcine dikkat çekmek ve uluslararası alanda kamuoyu oluşturabilmek için 10 gün boyunca, bin 530 kilometre kat edecek 11 bisikletçi, bugün düzenlenen törenle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünden dev bir Türk bayrağıyla uğurlandı. 8 farklı şehre pedal çevirecek olan bisikletçiler, gittikleri her şehirde çocuk felciyle ilgili basın toplantıları ve etkinliğin tanıtımını yapacak.
Düzenlenen törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin, projeyi oluşturun İpekyolu Rotary Kulubü Başkanı Işınsu Alpay ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi:
“Bir ve beraber olma zamanı, sorunları birlikte çözebilme zamanı ve esasında koruyucu önleyici etkinlik olmadan, bunun tedbirini alabilme zamanı. Çünkü hastalık oluştuktan sonra, engel oluştuktan sonra bunun maliyeti her yönden daha yüksek. Oluşmadan ne yapabiliriz ile toplumun direkt bilinci, zihinsel dönüşümü, bilgiye ulaşmasıyla çok alakalı olduğu için bu kampanyayı çok çok önemsiyoruz. Bu kampanyaya katılan bütün sporcu kardeşlerimi tebrik ediyor ve onlara teşekkür ediyorum. Zaman asılında kendimiz için ne kadar mücadele ediyorsak, tanımadığımız, bilmediğimiz birileri için de çalışma zamanı. Başkaları için verebilme zamanı. Ama bu herkesin yapabildiği bir şey değil. O yüzden bu duyarlılığınızdan dolayı bu emeğinizden, bu gayretinden dolayı hepinize teşekkür ederim.”
Yapılan konuşmanın ardından proje kapsamında pedal çevirecek 11 bisikletçi ellerindeki Türk Bayrağı ile Adana’ya doğru yola çıktı. Bisikletçilerin, Adana, Niğde, Kapadokya, Ankara, Kastamonu ve Sinop yol güzergahlarını kullanarak 25 Ekim 2014 tarihinde Samsun’a ulaşmasının planlatıldığı bildirildi.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay, parkur tamamlanana kadar sporculara eşlik edeceklerini belirtti ve destek veren kurum ve kuruluşları kutladı.