Çocukların banka hesabı şok etti!

Çocukların banka hesabı şok etti!

Ankara’daki uyuşturucu baskınında yakalanan yaşları 16 ile 19 arası değişen 6 akrabanın banka hesabından 1 milyon 200 bin lira çıktı. 17 günde bu parayı kazanan zanlıların üstünde de 98 bin lira nakit para bulundu


Ankara polisinin, “torbacı” olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda şaşırtan bir olay yaşandı. Yaşları 16 ila 19 arasında değişen ve hepsi akraba olan 6 torbacının üzerlerinden nakit 98 bin TL, banka hesaplarında ise 1 milyon 200 bin TL çıktı. Zanlıların yüklü miktardaki bu parayı 17 gün içinde yaptıkları uyuşturucu satışından elde ettikleri belirlendi.

Köpekler yardım etti

Milliyet’in aldığı bilgilere göre, Ankara Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başkente soktukları eroini piyasaya süren bir uyuşturucu şebekesini tespit etti. 2 ayrı adrese eşzamanlı baskın düzenleyen ekipler, dedektör köpekler yardımıyla yapılan aramada 300 gram eroin, 2 adet hassas terazi, 3 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 80 mermi ele geçirdi. Operasyonlarda yaşları 19 ila 16 arasında değişen, hepsi akraba olan A.G., S.G., K.B., A.G., C.G. ve E.İ. gözaltına alındı.

Kabarık hesap

Zanlıların ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda 98 bin TL nakit para çıktı. Yapılan aramalarda ayrıca zanlılardan yaşları büyük olan A.G., S.G. ve K.B. adına açılmış bir de banka hesap cüzdanı ele geçirildi. Yapılan incelemede banka hesabında 1 milyon 200 bin TL olduğu anlaşıldı. Zanlıların üzerlerinden ve banka hesaplarından çıkan yaklaşık 1 milyon 300 bin TL’yi ise 17 gün içinde yaptıkları uyuşturucu satışından elde ettikleri tespit edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedilen zanlıların tamamı, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.