Çöp Deyip Geçmeyin

Çöp Deyip Geçmeyin

Özel Sanko Okulları Anasınıfı hazırlık grubu öğrencileri, çöpe atılan atık malzemeleri kullanarak yaptıkları icatlarını, “Minik Mucitler, Büyük İcatlar” şenliği düzenleyerek anasınıfı 4 yaş grubu ve ilkokul 1. Sınıf öğrencilerinin yanı sıra, öğretmenlerine sundu.
Özel Sanko Okulları Anasınıfının bu yıl ikincisini düzenlediği “İcat Şenliği”nde, geri dönüşüm teması işlendi. Şenlik öğrencilerde, çevreyi koruma ve çöpe atılanlarla yapılabilecekler konusunda farkındalık sağlarken, icatların hayatımızdaki yeri ve “biz de icat yapabiliriz” temasını pekiştirdi.
Öğrenciler proje öncesi Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi laboratuvarları ve Bilim Merkezi’ni gezdiler. Ağabey ve ablalarının yaptıkları bilimsel çalışmaları inceleyerek hayallerindeki icatları tasarladılar. İcatlarını, eko school projesi dahilinde biriktirdikleri geri dönüşebilen atık malzemeleri kullanarak oluşturdular.
Özel Sanko Anasınıflarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Hatice Adıyaman, minik mucitlerin, büyük icatlarıyla doğayı korumayı, geleceklerine sahip çıkmayı öğrenirken, gelecekteki teknolojik gelişimlere de ilk adımlarını attıklarını söyledi. Adıyaman, “Minik mucitlerin, icatlarını ve sunumlarını izlerken her biri ile ayrı ayrı gurur duydum” dedi.