Çöp dökenlere sıkı takip!

Çöp dökenlere sıkı takip!

Köylü vatandaşlar dere kenarlarına çöp dökmek yerine çöpleri toplayarak kendi tarlalarında değerlendiriyor.

Alaplı ilçesine bağlı Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan, bir süre önce köy deresinin yanına çöp döken çocukları yakalayarak çöpleri toplatmasının ardından dere kenarlarına çöp döken vatandaşları sıkı takibe aldı. İlçeye bağlı Dereköy köprübaşına çöp döküyor diye yakalamaya kalktığı vatandaşın çöpleri topladığını görünce şaşıran Tufan, o anı kendi kamerası ile görüntüleyerek sosyal paylaşım sayfasında paylaştı. Tufan, vatandaşa duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.

Bu davranışın ülkeye örnek olmasını dileyen Tufan, “Çevre konusunda çok duyarlıyım. Muhtar olduğumdan bu yana çevre konusunda daha fazla kendimde sorumluluk hissetmeye başladım. Alaplı Hasanlı köyü ve Çatak köyü arasında bulunan Dereköy köprüsünün başı sürekli çöp dökülen bir yer, defalarca uyardık. Ama sonuç alamadık. Buradan geçerken tarım aracıyla bir vatandaşı buraya çöp döküyor zannettim. Eğer vatandaşımız buraya çöp dökseydi resmi makamlara şikayet ederek gerekli cezayı kestirecektim. Ama vatandaşımızın çöp dökmek yerine çöpleri topladığını gördüm. Kendisine ne yaptığını sorduğumda, buradaki çöpleri toplayarak kendi tarlasındaki çukurları doldurduğunu ve boş şişeleri de topladığını söyledi. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendisinin günahına girdim. Ben bu vatandaşımızın davranışının ülkemize örnek olmasını diliyorum. Gerçekten çevre konusunda çok duyarsızız. Çevreyi suyu havayı kirletmek için insanoğlu elinden geleni yapıyor. Temizlik imandan gelir diyoruz ama temizlik yapmıyoruz” dedi

Alaplı Çatak köyü Mesli Mahallesi sakinlerinden Halil Gezer de, “Ben dün tarlama gittim. Orada çukur yerler gördüm. Buradaki kirliliği ve çöpleri görünce tarım aracımla iki üç sefer buradaki çöpleri aldım. Geçen gün de almıştım. Baktım ki buraya şişeler atılmış, boş şişeler atılmış, bunları topladım. Buradaki çöp ve molozların atıklarını tarlama götürerek çukurları doldurmak için taşıyorum. Vatandaşlarımızdan isteğim buralara çöp atılmasın. Yakılacak çöpleri yakmalarını ve yanmayacak durumda olan çöpleri de tarlalarının çukurlarını doldurarak değerlendirsinler” diye konuştu.