Çöplükten alıp kanser hastalarına satmışlar

Çöplükten alıp kanser hastalarına satmışlar
İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, bir hemşirenin sahte kanser ilacını fark etmesiyle düzenlediği Derman-1 ve Derman-2 adlı operasyonlarda 94 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında sahte kanser ilaçlarının da bulunduğu binlerce ilaç ele geçirilmişti. Çetenin Sosyal Güvenlik Kurumu'nu 10 milyon lira zarara uğrattığı belirtilirken savcılık hazırladığı dosyada şebekenin sahte ilaçları nasıl temin ettiğini ve ne şekilde sattığını gözler önüne serdi. 

GOOGLE’DAN BARKOT HAZIRLAMIŞLAR

Çeteye yönelik yapılan dinlemelerde çete üyesi L.T., 19 Ağustos 2013 günü, B.T'yi arayarak, kanser ilacının kutusunu Google'dan bularak hazırlamasını istiyor. Mesleği kasap olan T.G'nin bir arkadaşıyla konuşmasında, "Kimse karekottan fark etmiyor. İlacı bir eczacının üstüne kesiyorsun, o da satıldı gösteriyor. Hepsi yurtdışına gidiyor malların. Karanlık işler bunlar. Bu işin içinde büyük paralar dönüyor" dediği kayıtlara geçti. Çete elebaşısı İ.H.T'nin de tarihi geçmiş imha edilecek ilaçları bağlantılı olduğu kişiler aracılığıyla topladığı tespit edildi. Bir onkoloğun çete üyesiyle arasında geçen konuşmada ise doktorun onkoloji servisinin ortasında ilaçları teslim aldığı ispat edildi.

ADLİ TIP'A VERMİŞLER

Çete üyesi T.G. ile hasta bakıcı Z.T. arasında geçen konuşmada, ilaçların boşuna çöpe atıldığı, toplayıp kendisine teslim edilmesini istediği ortaya çıktı. Başka bir telefon dinlemesinde de, hayvanlar üzerinde ilaç deneyi yapan bir doktora çetenin hastanede çalışan görevli aracılığıyla sahte ilaç verdiği de belirlendi.

YÜZDE 80'İ YA TARİHİ GEÇMİŞ YA DA SAHTE ÇIKTI

Polis soruşturmasının ardından savcılık iddianame hazırlığına başladı. Savcılık tarafından hazırlanan raporda ele geçirilen ilaçların yüzde 80’i ya eski tarihli ya da sahte çıktı. Rapora göre 'Anestezi ilacı olarak kullanılan “Marcaine” marka ilacın tüpleri ile Altuzan ve Herceptin kanser ilaçlarının tüplerinin üzerindeki sticker değiştirilerek kanser ilacı diye satılmış. Tarihleri geçmiş ilaçları piyasadan toplayan çete, yeni tarih basarak yeniden piyasaya sürmüş. 

AKŞAM