Çöpten Modern Stada

Çöpten Modern Stada

Kepez Belediyesi ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Kuzeyyaka Mahallesi’nde inşa edilen sentetik çim futbol sahası tamamlanma aşamasına geldi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de eskiden çöp kamyonlarının park ettiği alanda yapılan tesiste, geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulundu. Bir süre saha içerisinde yürüyerek sentetik çimleri inceleyen Başkan Tütüncü, tesisin yapımıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Tesisin yapıldığı alanda daha önce çöp kamyonlarının park ettiği bir aktarma istasyonunun bulunduğunu anımsatan Başkan Tütüncü, “Göreve gelir gelmez aktarma istasyonunu kaldırdık ve çevrede yaşayanları görüntü kirliliğinden ve kötü kokudan kurtardık. Bölge modern bir yerleşim yeri haline gelirken, sosyal donatı alanlarını da çok iyi planlamamız gerekiyordu. Bölgede güzel bir spor tesisine ihtiyaç vardı. Eski Düden Sahası’na, Antalya’nın, FIFA standartlarına uygun ilk sentetik çim futbol sahasını inşa ettik. Hem amatör spora, gençlerimize hem de vatandaşlarımıza hizmet verecek mükemmel bir tesis oldu” ifadesini kullandı.
Başkan Tütüncü, 1000 kişilik tribünü ve gece aydınlatması bulunan tesiste, yürüyüş ve koşu parkuru ile restoran ve kafenin de bulunduğunu, vatandaşların tesiste hem spor yapabileceğini hem de çeşitli müsabakaları izleyebileceğini kaydetti. Başkan Tütüncü, tesisin sadece futbol değil, koşu parkuruyla da atletizme hizmet vereceğini ifade etti. Sentetik çim futbol sahasının Kepez’in, amatör sporun gücüne güç katacağının altını çizen Başkan Tütüncü, “Mahallemize, sporumuza, Kepez’imize değer kazandıracak olan bu tesis hayırlı ve uğurlu olsun. Önümüzdeki günlerde bir gösteri maçı ile tesisin açılışını yapacağız” diye konuştu.
İnceleme gezisine bazı Kepez Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti.
Toplam 13 bin 967 metrekarelik belediye spor tesisi alanına yapılan sentetik çim futbol sahasının bin kişi kapasiteli tribünü ve gece ışıklandırması bulunduğu, futbol sahasının çevresinde yürüyüş ve koşu parkurunun da yer aldığı, saha ölçüleri FIFA standartlarına uygun olan tesiste, idari bina, hakem odası, soyunma odası, restoran ve kafenin de bulunduğu kaydedildi.