Çorum’da Fahri Av Müfettişleri Göreve Hazır

Çorum’da Fahri Av Müfettişleri Göreve Hazır

Çorum’da Orman ve İşleri İl Müdürlüğü tarafından açılan Fahri Av Müfettişliği kursunu başarıyla bitiren avcılara kimlikleri düzenlenen törenle dağıtıldı.
Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü’ndeki törene Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Orman ve Su İşleri İl müdürü Mahmut Temel ile avcılar katıldı.
Orman ve Su İşleri İl müdürü Mahmut Temel, Türkiye’nin sahip olduğu av kaynaklarının korunması, kaçak ve usulsüz avcılığın kontrol altına alınabilmesi amacıyla mevcut av koruma ve kontrol zincirine yeni bir halka daha eklediklerini söyledi.
Müdürlük olarak Haziran ayında Fahri Av Müfettişliği kursu açtıklarını dile getiren Temel, kursta avcılara avcılık mevzuatı, av ve yaban hayatı ve iletişim konularında eğitim verildiğini dile getirdi.
Kursu başarıyla bitiren 9 fahri müfettişin 2014-2015 av döneminde göreve başlayacaklarını açıklayan Temel, “Toplumun desteklemediği bir çalışmanın başarıya ulaşması mümkün değildir. Bu anlayışla ve gönüllülük prensibine dayanılarak hareket etmekteyiz. Avcılık ve doğa koruma konusunda duyarlı ve deneyimi olan kişilerin fahri av müfettişi olmaları şube müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan koruma-kontrol çalışmalarının daha etkili yürütülmesine yardımcı olacaklardır. Fahri müfettişlerimiz normal işlerinin yanında yaban hayatının korunması içinde zaman ayırıp fedakarlık yapmaları örnek bir davranıştır. Arkadaşlarımız görmüş oldukları olumsuzluklar karşısında tutanak tutma, belge sorma yetkilerine sahiptirler. Fahri müfettişlerimiz gerektiğinde münferiden veya kolluk kuvvetleriile ortak hareket edebilirler. Bizim koruma ve kontrol ekiplerimizle birlikte göreve çıkabilirler. Bu nedenle merkez ve tüm ilçelerimizde var olan koruma-kontrol çalışmalarının daha da etkin yapılacağı inancındayız” dedi.
2014-2015 av sezonunun 16 Ağustos’ta yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağını, 23 Ağustos’ta ise bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leşkargası, saksağan avı ile devam edeceğini anlatan Temel, “Şube Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bu gün itibariyle toplam 30 adet avlağın tescil işlemi tamamlanmıştır. Avcılarımız AVBİS üzerinden alacakları izinlerle bu avlaklarda av yapabileceklerdir. Köyde oturan veya internet imkanı olmayan avcılarımızın izin işlemleri ise Şube Müdürlüğümüzü aramaları halinde kendilerinin avlanma izinleri tarafımızdan yapılacaktır” şeklinde konuştu.
Temel’in konuşmasının ardından fahri av müfettişlerine kimlikleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer tarafından dağıtıldı.