Cosme Projesi İle Avrupa’nın En Büyük İşletmeler Ağı Kuruluyor

Cosme Projesi İle Avrupa’nın En Büyük İşletmeler Ağı Kuruluyor

Antalya Teknokent Yönetici ve İşletici A.Ş.’nin proje partneri olduğu COSME Projesi ile Avrupa’nın en büyük işletmeler ağı kuruluyor.
Antalya Teknokent Yönetici ve İşletici A.Ş.’nin proje partneri olarak yer aldığı, COSME projesi ve proje kapsamında Antalya Teknokent’in öngördüğü 2 yıllık proje bütçesi, Avrupa Birliği tarafından onaylandı.
Proje hakkında bilgiler veren Antalya Teknokent Yönetici ve İşletici A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Kenan Yüce, proje kapsamında Türkiye genelinde 11 adet konsorsiyum bulunduğunu ve Antalya Teknokent’in, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya KOSGEB Müdürlüğü ile projenin Batı Akdeniz Konsorsiyum ayağını oluşturduğunu söyledi.
Yüce, “Bu proje ile, turizm sektörü de dahil olmak üzere, KOBİ statüsündeki işletmelerin rekabet edebilirlik ve sürdürülebilirlik için çevre koşullarının iyileştirilmesi, girişimciliğin teşviki, KOBİ’lerin finansmana ve küresel pazarlara erişiminin kolaylaştırılması hedeflenerek, Avrupa Birliği İşletmeler Ağı’nın kurulması amaçlanmıştır” dedi.
Proje kapsamında yer alan işletmelerin Avrupa İşletmeler Ağı Faaliyetleri arasında yer alan, danışmanlık, destek ve bilgilendirme faaliyetlerinden yararlanabileceklerini de belirten Yüce, “Uluslararası işbirliği çalışmalarından, teknoloji transferinden, KOBİ geri bildirim faaliyetlerinden, inovasyon desteklerine yönelik aktivitelerden, ağın tanıtımı ve iletişim aktivitelerinden, ağ kurma ve kuvvetlendirme aktivitelerinden de ücretsiz olarak faydalanacaklar” diye konuştu.
Yüce, 2014 ile 2020 yılları arasındaki 6 yıllık periyodu kapsayacak olan COSME projesinin, ABD, Japonya, Çin ve Rusya’da dahil olmak üzere toplam 53 ülkede, 600’den fazla organizasyon ve 4000’den fazla uzman personel ile 23 milyon işletmeyi birbirine bağlayan en büyük ağ olduğunu vurguladı.