Cristiano Ronaldo'dan bir rekor daha!

Cristiano Ronaldo'dan bir rekor daha!
Real Madrid'in A.Bilbao'yu 5-0 yendiği maçta 3 gol atarak hat-trick yapan Cristiano Ronaldo bir rekoru daha egale etti.

A.Bilbao maçının 2, 55 ve 88.dakikalarında attığı üç golle yıldızlaşan Cristiano Ronaldo, La Liga kariyerinde 22.kez hat-trick yaptı. Efsane futbolcular Alfredo di Stefano ve Telmo Zarra'ya ait 22 hat-trick rekorunu egale ederek bu sayıya ulaşan üçüncü kişi olan Cristiano Ronaldo bir maçta daha üç gol atması halinde La Liga tarihinde en fazla hat-trick yapan futbolcu unvanının sahibi olacak. Bu sezon çıktığı 6 lig maçında 13.golüne ulaşan Cristiano Ronaldo, son 4 lig maçında 3.kez hat-trick sevinci yaşamayı başardı.

Messi'yi geride bıraktı!

La Liga'da 19 kez hat-trick yapan Messi'yi gerisinde bırakan Ronaldo, attığı gol sayısında da Arjantinli yıldızı gölgede bıraktı. Bu sezon Barcelona adına 7 gol atan Neymar ve 6 kez fileleri havalandıran Messi'nin toplam gol sayısı ancak Cristiano Ronaldo'ya yetebildi.

Süper Lig'in üstüne çıktı!

Cristiano Ronaldo ligde attığı 13 golle 18 takımlı spor toto süper lig'i gerisinde bıraktı. Portekizli yıldız, Avrupa'nın TOP 5 ligi olarak bilinen Almanya (16), Fransa (15), İngiltere (16), İspanya (16) ve İtalya (18) dahil olmak üzere toplam 99 takımdan daha fazla gol attı.

İspanya Gol Krallığı

1-Cristiano Ronaldo (Real Madrid): 13

2-Neymar (Barcelona): 7

3-Lionel Messi (Barcelona): 6

4-Carlos Bacca (Sevilla): 5

5-Leo Baptistao (Rayo Vallecano): 4