Cübbeli Ahmet Hoca “Kadına şiddet şerefsizlik ve namussuzluk...“

Cübbeli Ahmet Hoca “Kadına şiddet şerefsizlik ve namussuzluk...“
Bugünkü köşe yazısında Cübbeli Ahmet Hoca Türkiye'de son zamanlarda artan kadına şiddet konusunu ele aldı.

Köşe yazsısında satırbaşları;

Kadına vurmak şerefsizliktir

Peygamberimizin "Ben kadına vurmam" sözünü vurgulayan Cübbeli Hoca, kadına el kaldırmanın şerefsizlik hatta namussuzluk olduğunu ve bunun erkeklik olmadığını söyledi.

İşte Ahmet Hoca'nın yazısındaki ilgili bölüm;

Sen ananın evine git

Ev­den ka­dı­nı atan adam­la­ra kız­dı­ğım ka­dar dün­ya­da hiç kim­se­ye kız­mı­yo­rum. "Git ne­re­ye gi­der­sen." Asıl sen git ne­re­ye gi­der­sen! Ka­dın ne­re­ye gi­de­cek. So­ka­ğa atı­yor ka­dı­nı böy­le şey­ler du­yu­yo­ruz ha­ber­ler­de. Bu er­kek­lik de­ğil şe­ref­siz­lik­tir, na­mus­suz­luk­tur. Ka­dı­na di­yor­sun ya: "Git ana­nın evi­ne­" di­ye, asıl sen git asıl ana­nın evi­ne. Ote­le ve­ya baş­ka bir ye­re git. Ka­dın mah­rem. Na­sıl git­sin?! Ka­dı­nı er­kek­ler­le mu­ha­tap ola­cak şe­kil­de na­sıl so­ka­ğa atar­sın. Al­lah mu­ha­fa­za et­sin. Ça­re­siz­lik gü­nah­la­ra ve­si­le olur. Bu­nun da mü­seb­bi­bi kim­se ona azap olur.

Bir hu­zur­suz­luk ol­du­ğun­da Ra­sû­lül­lâh (Sal­lâl­lâ­hu Aley­hi ve Sel­lem) 2 ay ca­mi­de ya­tı­yor. Hu­zur­suz­luk 2 ay sür­dü­ğün­den de­ğil, ders ver­mek için. Ka­yın pe­der­le­rin­den bi­ri Ebu Be­kir (Ra­dı­yal­lâ­hu Anh), di­ğe­ri Ömer (Ra­dı­yal­lâ­hu Anh). "Bi­zim ha­tı­rı­mız için kız­la­rı­mı­zı tut­ma, se­ni üzen kim­se ta­la­ğı­nı ver bo­şa." di­yor­lar. Ne onu ya­pı­yor, ne eve gi­di­yor, ne de ka­dı­na "Sen çık ev­de­n" di­yor. Bu­nu ya­pa­nın ka­dı­na vur­ma­sı dü­şü­nü­lür mü?! Ha­şa!

Kadına vurmamak fiili sünnet

Ha­dis-i şe­rif­te "Ben ka­dın­la­ra vur­ma­m" di­yor. Bu fii­li sün­net de­mek­tir. "Vur­ma­yı­n" sö­zün­den da­ha te­sir­li­dir.

Za­ten Rab­bi­miz âyet-i ke­rî­me­de Ra­sû­lül­lâh (Sal­lâl­lâ­hu Aley­hi ve Sel­lem)e “Ha­bi­bim! Kul­la­rı­ma: ‘Ba­na uyar­sa­nız Al­lah si­zi se­ve­ce­k’ de­” (Âli İm­rân Sû­re­si:31) bu­yu­ru­yor. Yi­ne ha­dîs-i şe­rif­te: "Sün­ne­tim­den dö­nen ben­den de­ğil­dir." buy­ru­lu­yor. Sen na­sıl ka­dı­na vu­rur­sun ya! Si­nir­len­diy­sen ab­dest al, otu­ru­yor­san aya­ğa kalk, ayak­tay­san otur, du­ra­mı­yor­san dı­şa­rı çık. Ne­re­ye gi­der­sen git. Ne du­ru­yor­sun o si­nir­li or­tam­da. Ka­dın­la­rın da bu­ra­da bi­raz an­la­yış­lı ol­ma­sı la­zım. Ko­ca­sı iş­te sı­kın­tı ola­bi­lir, pat­ro­nun­dan azar işit­miş ola­bi­lir, iş ada­mıy­sa çe­ki dö­ne­r, se­ne­di dö­ner.