Çubuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Çubuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Çubuk Muhtarlar Derneği, ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Dernek binasında düzenlenen ilk toplantıya, Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan, Çubuk Şoförler Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman, Yıldırım Ahalisi Derneği Başkanı Ercan Arslan, Aşağı Çavundur Mahallesi Muhtarı Abdullah Esre katıldı. İlk toplantısı olmasına rağmen önemli kararların alındığını söyleyen Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, kendilerine güvenin boşa çıkarılmaması için var güçleri ile çalışacaklarını belirtti. Kent Konseyi’nin etkili olarak çalışması noktasında Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın çok kararlı ve istekli olduğunu vurgulayan Tekaüt, “Bizim hedefimiz bugüne kadar çeşitli nedenlerle bir türlü çalışmayan Kent Konseyi’ni etkili bir şekilde çalıştırmak ve Kent Konseyi’ni ilçemizde yaşayan herkesin güçlü sesi haline getirmektir. Biz Çubuk’un birleştirici ve toplayıcı merkezi olmak için çalışacağız. Geçmişte ilçede yaşayan ve bugün başka yerlerde yaşamayı sürdüren ve ilçede yaşamaya devam eden nereli olursa olsun, hangi makam ve mevkide olursa olsun, hangi işi yapıyorsa yapsın 7’den 77’iye herkesi Kent Konseyi’ne destek olmasını ve bu harekete omuz vermeye davet ediyoruz. Birlikte olursak, birlikte hareket edersek bu ilçeye hayırlı hizmetler ederiz inşallah” dedi.
Daha sonra Kent Konseyi, yürütme kurulunun faaliyetlerinin etkinleştirilmesi adına yetki dağılımını gerçekleştirdi. Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Ercan Arslan ve Komisyonlar ve Komisyonların Faaliyetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Şuayip Yaman oy birliği ile seçildi. Abdullah Esre ise sekreterlik görevine oy birliği ile seçildi.
Toplantıda Çubuk Kent Konseyi yönergesinin güncellenmesi, sivil inisiyatif varlığının ve kent konseylerinde katılımcılığın mutlak göstergesi olan Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelliler Meclisi, Çocuk Meclisi ve Onur Kurulu Meclisi’nin oluşturulmasına karar verildi. Ayrıca çalışma gruplarının tespiti ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantılarının her 15 günde bir yapılması kararlaştırıldı.