Cü’de ‘haber Merkezlerinde 1 Gün’ Adlı Panel Yapıldı

Cü’de ‘haber Merkezlerinde 1 Gün’ Adlı Panel Yapıldı

Bağımsız gazeteciliği desteklemek ve gazetecilikte profesyonel standartları yükseltmek amacıyla kurulan Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Haber Merkezlerinde 1 Gün” konulu panel gerçekleştirdi.
Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan P24’ün kurucularından Doğan Akın, Bağımsız Gazetecilik Platformu’nun gazetecilik mesleğinin yoğun siyasi ve ekonomik baskılar altında bulunduğu bir dönemde, editöryal bağımsızlığı desteklemek ve geliştirmek amacıyla başlatılan bir girişim olduğunun altını çizerek kar amacı gütmeyen bu sivil toplum kuruluşunun kurucuları arasında Türk medyasının tecrübeli bazı mensupları bulunduğunu kaydetti.
P24’ün yerleşik medyaya olan güvenini kaybetmiş bir toplumda, özgür ve bağımsız bir medyanın değerlerini öne çıkarmayı ve kanıtlamayı amaçladığını vurgulayan Akın “P24, üniversite programlarının yanı sıra araştırmacı gazetecilik projelerini destekliyor, Türkiye’de ifade ve basın özgürlüğü sorunları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak çalışmalar yapıyor, konferans ve paneller düzenliyor.”dedi.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen panelde T24 yazarı Rıdvan Akar "Televizyon haber merkezinde 1 gün", Cumhuriyet Gazetesi Yayın Koordinatörlüğü görevinde bulunan P24 kurucularından Murat Sabuncu "Gazetelerde 1 gün", Doğan Haber Ajansı editörü Yrd. Doç. Dr. Cihan Oğuz, "Haber ajanslarında 1 gün" ve panelin moderatörlüğünü de üstlenen T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın ise "Haber sitelerinde 1 gün" konulu sunum yaptılar.
Soru cevap şeklinde devam eden panelin sonunda verilen ödevle yapılacak yarışmada, çalışmaları derece alan öğrenciler P24 tarafından teşvik amacıyla ödüllendirilecek.
Paneli CÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ümit Arklan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci takip etti.