Çukurova Belediyesi’nden Kadınlara Girişimcilik Kursu

Çukurova Belediyesi’nden Kadınlara Girişimcilik Kursu

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile işbirliği yaparak kadınlara girişimcilik kursu vereceklerini söyledi.
Çetin, Adana’nın işsizlikte Türkiye şampiyonu olduğunu ifade ederek, "Kısıtlı imkanlar ve borç yükü altındaki belediyeler işsizlik sorununu çözemez. Sadece belediyemize iş için başvuran insan sayısı 18 bini aştı. Ama biz yine de projelerimizle istihdama katkı yapmaya çalışıyoruz. Bu gayretlerimizden biri de KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olacak" dedi.
KOSGEB’le çok yakın zamanda işbirliği protokolü yapılacağını müjdeleyen Çetin, "Kendi işini kurarak kendi işlerinin patronu olmak isteyen kadınlarımıza yönelik girişimcilik eğitimleri vereceğiz. Böylece kadınların kendi çalışma ortamlarını kendilerinin kurmalarını sağlayacağız" diye konuştu.
HEM HİBE İMKANI VAR HEM FAİZSİZ KREDİ
Mart ve mayıs aylarında 2 girişimcilik kursu düzenleyerek toplamda 50 kişiye iş piyasasında yer edindirmeyi hedeflediklerini belirten Çetin, "50 kişiye toplam 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitiminin ardından iş planı hazırlamalarına destek olarak KOSGEB’in 30 bin TL’si hibe yani geri ödemesiz, 70 bin TL’si de 2 yıl içinde faizsiz, komisyonsuz bir şekilde geri ödeyecekleri banka kredisinden faydalanmalarına aracı olacağız. Eğitimlere mayıs ayından sonra da devam edeceğiz" dedi.
KOSGEB hibesi ile iş yeri kurmak isteyen girişimci adayların 13 Şubat tarihine kadar Çukurova Belediyesi Halk Masasına başvurarak eğitim talep formunu doldurmaları gerekiyor.
Katılımcıların herhangi bir ücret ödemeyecekleri kaydedildi.