Çukurova Üniversitesi Telefon Santrali Yılda 730 Bin Çağriyi Cevaplıyor

Çukurova Üniversitesi Telefon Santrali Yılda 730 Bin Çağriyi Cevaplıyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile dünyanın haberleşmesini sağlayan ve 24 saat esasına göre her an telefonun başında olan Santral Şube Müdürlüğü Operatörleri yılda 730 binin üzerinde çağrı cevaplıyor.
Birçok ilçeden daha büyük kampüse sahip olan 20 bin dekarlık alanda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren ve bin 200 yataklı bölge hastanesi ile de hizmet eden Çukurova Üniversitesi’nin telefon santrali, 96 sabit hat ve 2 bine yakın dahili numarayla, üniversite ile dünya arasındaki iletişimi sağlıyor.
“HASTA YAKINLARINA DAHA İYİ HİZMET VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
24 Saat esasına göre 24 personelle hizmet veren Çukurova Üniversitesi Telefon Santrali Müdürü Hacer Tekelioğlu, günde yaklaşık 2 bin çağrıyı cevaplandırdıklarını belirterek, adeta bir Telekom şubesi gibi çalıştıklarını söyledi. Santral Müdürü Tekelioğlu, “96 sabit hatla hizmet veriyoruz. 2 bine yakın da dahili numaramız var. Her gün dışarıdan arayan hasta, hasta yakınlarına, üniversiteyi arayan 1.500 ile 2 bin kişiye hizmet vermekteyiz. Arayan hasta yakınlarına daha çabuk ve sağlıklı hizmet verebilmek adına, hastane aramalarını yöneten ayrı bir ekip görevlendirdik.” şeklinde konuştu.
EN FAZLA ARAMA YAPILAN BİRİM BALCALI ACİL SERVİS
Yıllık 730 Bin çağrı cevapladıklarını anlatan Hacer Tekelioğlu, en çok görüşmelerin ise Balcalı Hastanesi’nden gerçekleştiğini ifade ederek, “İstatistiklerimize göre resmi görüşmeler genellikle Balcalı Hastanesi Acil Servisi’nden oluyor. Özellikle gece ve hafta sonu görüşmeleri bu birimde daha yoğun gerçekleşiyor.” dedi.
Çukurova Üniversitesi Telefon Santrali’nde, öğrencilerinde istihdam edildiğini belirten Santral Müdürü Tekelioğlu, yabancı dil konusunda öğrencilerden destek aldıklarını söyledi.