Cuma namazı sonrası terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu'da protesto edilecek

Cuma namazı sonrası terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu'da protesto edilecek

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya karşı tepkilerini dile getirmek için bir araya gelecek. Başta Elazığ ve Diyarbakır olmak üzere bölgedeki illerde saldırılarıyla son zamanlarda güvenlik görevlilerin yanı sıra birçok sivilin de yaşamını yitirmesine neden olan terör örgütü PKK, bugün Türk bayraklı yürüyüşler ve basın açıklamaları ile protesto edilecek.

Terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirmek ve terör saldırılarının sona ermesi için cuma namazı sonrası başta Elazığ ve Diyarbakır olmak üzere bölgelerdeki illerde, bugün Türk bayraklı yürüyüşler ve basın açıklamaları düzenlenecek. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de cuma namazı sonrası bir araya gelecek olan sivil toplum kuruluşları, terör örgütü PKK'yı protesto edecek.

Elazığ'da da cuma namazı sonrasında vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek Türk bayraklarıyla Ahmet Aytar Meydanı'na kadar yürüyecek. Daha sonra burada "teröre lanet" mitingi düzenlenecek.Mardin, Bingöl, Siirt ve Batman'da da cuma namazı sonrasında, sivil toplum kuruluşları terör örgütlerine karşı ortak basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini aktaracak.



DİYARBAKIR'DA MİTİNG HAZIRLIĞI

Öte yandan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı AK Parti, CHP ve MHP'nin de yer alarak Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler" mitinginin benzerinin Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda teröre karşı yapılması planlanıyor. Eylül ayında yapılması hedeflenen miting için Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek, milyonların katıldığı ve dünyada da büyük yankı bulan Yenikapı'daki mitingin benzerini gerçekleştirmek için program yapacak.

Özellikle son dönemlerde PKK'lı teröristlerin kadın ve çocukların hatta bebeklerin bile ölümüne neden olan hain saldırılarına tepki gösteren Diyarbakırlılar, düzenlenecek miting ile teröre karşı ortak tavır gösterecek. Yenikapı'daki miting, her siyasi görüşten insanı vatan uğrunda "tek yürek" yaparken, Dağkapı'daki miting ile de teröre karşı birlik ve mücadelenin sağlanması hedefleniyor.