Cumhubaşkanı, Putin'in yüzüne söylemiş!

Cumhubaşkanı, Putin'in yüzüne söylemiş!

Rusya ile Türkiye ilişkisini değerlendirmesi istenen Erdoğan, "Rusya, Türkiye gibi bir ülkeyi elinden kaçıramaz. Ekonomik-stratejik işbirliği anlaşmalarımız var. Aramızda bazı görüş ayrılıkları olabilir ama bunu çatışma olarak değerlendirmek çok yanlış olur. Putin'in yüzüne de söyledim. 'Suriye'de yaptığınızdan dolayı size kırgınım' dedim. 'Bize rağmen yapmamalıydınız' dedim. Şimdi yeniden bir toplantı yapılacak. Bu konular konuşulacak. Türkiye, Suriye'deki barış için bir arayışın içerisinde. Esed'in içinde olduğu bir projeyle barış olmaz" dedi.

"MECBUREN HEMEN YARGIYA BAŞVURMAK SURETİYLE ORADAN YASAK ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORDUK"
Terör konusunda medyanın yayınlarını eleştiren Erdoğan, "Hiçbir zaman samimi olmadılar. Birçok kez, bunların ileri gelenleri, patronları, yayın yönetmenleri benimle hep görüşürlerdi. Neden sonra ilişkileri kesildi? Bu tür olaylarda 'niçin siz de tavır almıyorsunuz, bu sadece devletin sorunu değil, sizin de sorununuz olması lazım, bu terör yarın öbür gün sizi de vurabilir' dedik. Ancak hiçbir zaman gerekli hassasiyeti göstermemişlerdir. Diyelim ki, ölüm anında yerde yatan vatandaşların resimlerini yayınlıyorlar. Mecburen hemen yargıya başvurmak suretiyle oradan yasak çıkarmaya çalışıyorduk. Kedilerini arayıp da 'bu doğru olmuyor, bu yayınları durdurun' dediğimizde buna uymuyorlardı. Reyting düşüncesiyle hareket ediyorlardı. Yine aynı şekilde, terör örgütünün ileri gelenleriyle ilgili yayınlar yapıyorlar. Onların methine yönelik yayınlar yapıyorlar. 1 puanın onlar için çok büyük önemi var. Medya olarak yapmanız gereken doğruyu yayınlamaktır. Ne yazık ki böyle bir şey asla söz konusu olmadı. Bunun da bedelini millet olarak, ülke olarak çok ağır şekilde ödüyoruz. İstikrara, güvene inanmıştık" diye konuştu.


"PUTİN'İN YÜZÜNE "SURİYE'DE YAPTIĞINIZDAN DOLAYI SİZE KIRGINIM" DEDİM"
Rusya ile Türkiye ilişkisini değerlendirmesi istenen Erdoğan, "Rusya, Türkiye gibi bir ülkeyi elinden kaçıramaz. Ekonomik-stratejik işbirliği anlaşmalarımız var. Aramızda bazı görüş ayrılıkları olabilir ama bunu çatışma olarak değerlendirmek çok yanlış olur. Mesela biz hava sahamızdan geçişine müsade etmeyebiliriz, o da buna uymak zorunda ve uymuştur. Mesela Rusya'ya herkes ambargo uygulamıştır, biz uygulamadık. Çünkü ikili ilişkilerimiz var. Putin'in yüzüne de söyledim. 'Suriye'de yaptığınızdan dolayı size kırgınım' dedim. 'Bize rağmen yapmamalıydınız' dedim. Şimdi yeniden bir toplantı yapılacak. Bu konular konuşulacak. Türkiye, Suriye'deki barış için bir arayışın içerisinde. Esed'in içinde olduğu bir projeyle barış olmaz. 360 bin insanın ölümüne neden olmuş bir kişiyle asla bu süreç yürütülemez. Geçiş hükümeti olmalı. Bunu Sayın Putin'e de söyledik. Bunlar şu anda konuşuluyor. neticede bir yere varılacak. İran'ın bazı yaklaşımlarından da ciddi manada rahatsızız. Kendilerine de ifade ettik. Yanlış kimden gelirse gelsin, uyarımızı yaparız. G20'de gündeme bu konuları koyduk. Başlığı "Uluslararası terör" Bunları orada konuşacağız, görüşeceğiz" diye konuştu.

"BUNLAR AMERİKA'DAKİ EĞİTİM SİSTEMİNE BİLE NÜFUZ ETMİŞLER, ORALARDAKİ SİSTEMİ DE ÇÖKERTME PEŞİNDELER"
Paralel yapı tartışmalarına ilişkin Erdoğan, "Amerika'daki eğitim sistemine bile nüfuz etmişler, oralardaki sistemi de çökertme peşindeler. Afrika'da, Asya'da, Güney Amerika'da da var bunlar. Bunlar farklı bir örgüt. Dikkat ederseniz, "ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünümlü illegal örgüt" diyerek milli güvenlik siyaset belgemizin içine koyduk. Küresel bir ihanet şebekesi" ifadelerini kullandı.